Gå til innhold

Benchmark Genetics Chile tar form

Annonsørinnhold
Ledergruppen: Fra venstre: Marcelo E. Araned, Matias Del Campo, Gabriel Puchi Germani, Verónica Opitz, Jean Paul Lhorente Caussade. Luis Alexis Aro var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Ledergruppen: Fra venstre: Marcelo E. Araned, Matias Del Campo, Gabriel Puchi Germani, Verónica Opitz, Jean Paul Lhorente Caussade. Luis Alexis Aro var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Benchmark Genetics Chile, som er et joint venture mellom Benchmark plc og AquaChile, presenterer denne uken sin nye ledergruppe og driftsmodell.

Matias Del Campo, CEO Benchmark Chile har i sin karrière innehatt en rekke ledende stillinger i selskaper som leverer genetiske tjenester, helseprodukter og diagnostikk til den Chilenske oppdrettsnæringen.
Matias Del Campo, CEO Benchmark Chile har i sin karrière innehatt en rekke ledende stillinger i selskaper som leverer genetiske tjenester, helseprodukter og diagnostikk til den Chilenske oppdrettsnæringen.

Selskapet er kommet godt i gang med driften, og til å lede selskapet har Matias Del Campo takket ja til rollen som administrerende direktør (CEO).

Han kommer fra stillingen som CEO i AquaInnovo S.A – et selskap som har levert tekniske genetiske tjenester, og hvor størstedelen av aktiviteten nå er lagt inn i Benchmark Genetics Chile (BGC). Matias har i sin  karrière innehatt en rekke ledende stillinger i selskaper som leverer genetiske tjenester, helseprodukter og diagnostikk til den Chilenske oppdrettsnæringen.

Del Campo er utdannet Akvakulturingeniør fra Chile og har en PhD i akvakultur fra universitetet i Stirling, UK.

Med seg på laget har Matias fått Jean Paul Lhorente Caussade, som teknisk direktør for genetikk og FOU. Han har over 18 års erfaring fra utvikling og styring av avlsprogrammer og fra forskningsprosjekter innen akvakultur. Også Jean Paul kommer inn i selskapet fra AquaInnovo.

Nyansatt finanssjef er Verónica Opitz, med over 14 års erfaring fra næringen hvor hun har vært 4 år i Marine Harvest og 11 år, sist som CFO, hos oppdrettselskapet Ventisqueros.

Som sjef for dataanalyse og kontrollenheter, har selskapet fått Dr. Marcelo E. Araned. Han hadde samme stillingen i AquaInnovo, hvor han har lang erfaring i å omforme data fra drift til informasjon som kan brukes til å støtte og optimalisering av beslutningsprosessen til ledelsen.

Luis Alexis Aro er utdannet veterinær, og begynte sin karriere i næringen i 2001. I det nye selskapet er han utnevnt til sjef for avlskjernen, tekniske tjenester og fiskehelse for BGC sine tre arter, Atlantisk laks, Coho laks og Regnbueørret.

Sjef for yngelproduksjon og prosjekter er Gabriel Puchi Germani. Med sin bakgrunn som fiskeri-ingeniør og over 10 års erfaring fra ulike stillinger i verdikjeden for lakseoppdrett, inkludert en rekke store prosjekteringsprosjekter, vil han være en viktig ressurs i den videre utviklingen av anleggsmassen.

Selskapet er i prosess med å ansette produksjonssjef for selskapets stamfiskoperasjoner. Også denne stillingen vil rapportere direkte til CEO Matias Del Campo.

Stamfisk

Benchmark Genetics Chile har overtatt anlegg for hold av stamfisk, stryking og inkubering fra AquaChile. Selskapet skal kun benytte stamfisk oppdrettet i landbaserte enheter, med de høyeste nivåer av biosikkerhet. Dette er i tråd med Benchmark Genetics sin overordnede strategi fra Island og snart fra SalmoBreed Salten, og sikrer også leveranser av rogn hver eneste uke av året.

I tillegg til stammene som er overdradd fra AquaChile, skal selskapet også etablere lokal produksjon av stamfisk fra StofnFiskur-stammen fra Island. Den første rognen fra avlskjernen på Island ble levert Chile allerede i november i fjor, og vil begynne å levere kommersiell rogn fra 2020/2021. Selskapet vil også, med umiddelbar virkning, tilby Chilenske kunder importert rogn fra Island, som et supplement og en back-up til den lokale produksjonen.

Produksjonen vil konsentreres rundt tre anlegg:

  • Chaicas, som er det største og mest moderne anlegget og vil bli fokusert på stamfiskproduksjon av den lokale stammen for Atlantisk laks.
  • Caburga, som vil bli benyttet til produksjon av stamfisk fra StofnFiskur stammen.
  • Ensenada som vil bli omgjort til senter for stryking og inkubering.
Chaicas – er av stamfiskanlegget deres som har RAS. Dette ble bygget i 2013. Foto: Benchmark.
Chaicas – er av stamfiskanlegget deres som har RAS. Dette ble bygget i 2013. Foto: Benchmark.

Sentrale personer på plass

Matias Del Campo, CEO for Benchmark Genetics Chile sier de veldig fornøyde med å ha de sentrale personene i den nye ledelsen på plass, og er nå klare til å ta fatt på det strategiske arbeidet med å etablere selskapet som en uavhengig genetikkleverandør til den Chilenske oppdrettsnæringen. 

- Vi skal samarbeide tett med våre søsterselskaper i Benchmark Genetics i Norge og på Island, med mål om å utveksle kunnskap og teknologi for å gjøre det genetiske programmet vårt i Chile til det beste og mest avanserte for den lokale oppdrettsnæringen, forteller han videre.

– Vi skal også holde tett dialog med de andre Benchmark-selskapene som er etablert i Chile, og vi vil blant annet delta med en felles stand på AquaSur-messen i oktober, avslutter Matias Del Campo.

Organisasjonen består nå av 85 ansatte, fordelt på deres tre anlegg.

Har du en sak du
vil tipse oss om?