Gå til innhold
Visualisering ved Nagelld.
Visualisering ved Nagelld.

Nagelld er eksperter på 3D visualisering og animasjon for næring og industri. Leveranser dekker hele spekteret.

Rolf Mork-Knudsen, partner/konsulent NagellD.
Rolf Mork-Knudsen, partner/konsulent NagellD.

Det var en gang, for ikke så veldig mange år siden at jeg satt som markedssjef for en større utstyrsleverandør til havbruksbransjen.

Tidene var gode. Som de er nå. Selskapet vokste og var i en utfordrerposisjon både i Norge og internasjonalt. ​Selskapet gjorde seg bemerket gjennom gode produkter, særdeles flinke folk, en enorm entusiasme og en profil som ble lagt merke til. All good. Flørten begynte i det stille. Som den ofte gjør.

Vi hadde som de fleste selskaper innen tekniske bransjer og industri en utfordring mht bildemateriell. Det er vanskelig å ta gode bilder av havbruksutstyr i bruk. Det er dyrt å leie inn dyktige fotografer. Det er krevende og ofte usjarmerende dyrt å fullgodt vise virkemåter, produktfordeler og innovasjon gjennom bilder og video. Vi kjempet nå på. Produserte greit til bra og tidvis riktig godt markedsmateriell. Bygget merkevare, spredde det glade budskap.

Det var en stadig jakt etter bildene til ditt, video av datt. En gang slo vi til på et glimrende tilbud om å være med i helikopter for å filme et nytt produkt under slep til kunde. Kalkulatorene til pengefolkene gikk bananas. Og jeg sverget en hellig ed om jeg heretter skulle gjemme Siviløkonom-diplomet mitt langt nede i en skuff. Der var stygge scener.

Var der virkelig ikke en bedre måte å gjøre dette på? Bedre bilder og illustrasjoner. Kontroll på hvordan produktene våre fremstår? En måte som fikk selv kalkulator-jockeyene til å bli fornøyde? Jeg gikk løs med krum rygg. I starten var del kun kiropraktoren min som gledet seg over det. Etter hvert begynte det å løsne. Flørten med visualisering og animasjon var i gang. Det kunne gått helt galt. Jeg var betatt av et selskap i Oslo. Hadde dem med ut på anleggsbesøk. På fôrflåte, ut på merder, ombord i arbeidsbåt.

Man blir jo litt betenkt når den utkårede snakker om høyre og venstre på sjøen, spør om hvor fort en båt kan rygge. Sånne ting. Men arbeidet de viste oss.. Oh..! De visualiserte båtene, filmene. Hvordan man kunne få en film akkurat slik man ville ha den. Lage flere varianter av filmer med samme basis. Slippe å være avhengig at fint vær og at flåten var noenlunde ryddig og så grei ut når vi skulle ta bilder (og ikke minst slippe den sjenerende kalkulator-klapringen som følger helikopterleie). Høyre og venstre. Rygge? Kjærlighet gjør blind. Den gjør det. .

Så kommer en annen. Som slår beina under deg. Tar pusten fra deg. Og får deg til å glemme det som har vært.

Som ler av høyre og venstre på sjøen. Som fnyser av rygge. Som forstår konstruksjonstegninger. Som kan formidle. Som forstår hva som er viktig. Hva som er essensen. Som går inn i det du driver med med liv og lyst. Og som hjelper deg å vise frem dine aller beste sider. Ikke bare dem som er bra.

Joda. Du gjettet det vel. Jeg traff et annet visualiseringsselskap.
 

Om Nagelld

Nagelld er eksperter på 3D visualisering og animasjon for næring og industri. Leveranser dekker hele spekteret; fra visualisering av objekter, til animasjonsfilmer, motion graphics, virtual reality (VR) og interaktiv 3D (for bruk med touchskjerm).

Hovedkontoret ligger på Frekhaug utenfor Bergen, og vi har også kontor på Vidsyn (Gulen Industripark) og i Fana.

Nøkkelpersonell har bakgrunn fra havbruksbransjen, fra tekniske industri, fra internasjonal markedsføring og strategi.

Vi er stolte striler, som brenner for kysten – og produserer alt i Norge.

«Det du tenker, kan vi lage», sier de. Og det er nettopp det som er poenget. ​Det ble vi av oss. [Jeg er nå medeier i Nagelld 3D visualisering og animasjon og elsker hvert sekund av det]

​Få uforpliktende løsningsforslag. Med gode forslag og innspill til dine ønsker, basert på vår erfaring. Kontakt oss gjerne på post@nagelld.no, telefon 55 69 42 36 – eller via våre websider

Har du en sak du
vil tipse oss om?