Gå til innhold

Oksygengenerator kan redusere kostnader med 40-80 %

Annonsørinnhold
Foto: OxyMat.
Foto: OxyMat.

Oxymat Nordic Oxygen Generator er i stand til å produsere over 14 tonn oksygen per dag, og kutte kostnader. 

Anlegget installeres nå ved et settefiskanlegg på Færøyene.

To års utvikling og oppbygging av nytt produksjonsanlegg ble ferdigstilt denne uken, da Oxymat i Danmark leverte sin første lav-energi oksygengenerator, kalt Oxymat Nordic Oxygen Generator.

- Dette er en stor milepæl for oss, sier administrerende direktør og grunlegger av Oxymat AS Jesper Sjögren.

Den nye Oxymat Nordic Oxygen Generator er det eneste PSA-baserede oksygengenerator, som kan produsere 1000 kg oksygen til mindre enn 600 kWh. Det er over 40 % mindre enn andre oksygengeneratorer, og opp til 80 % mer økonomisk enn flytende oksygen.

- Dette gir kunden en besparelse på mer enn 2,5 millioner norske kroner i året, og en større besparelse for Færøyene med et forbruk på 1,700 megawatt per år eller 0,5 % av landets samlede elektrisitetsforbruk sammenlignet med tradisjonelle PSA-systemer.

Kutter kostnader

For mange oppdrettere er det et konstant fokus på å senke produksjonskostnadene. Den største kostnaden er fiskefôr, og ofte vil okygen-omkostninger komme på andreplass.

- For mange oppdrettere er det et stort potensiale for å spare penger ved å gå fra flytende oksygen til vår nye generator. En avkastning på investering av systemet ligger på 12-14 måneder når man har tatt hensyn til alle utgifter, sier Sjögren.

Oksygengeneratorer har lenge vært kjent i fiskeoppdrett, men med den nye løsningen får man et mer kostnadseffektivt tilbud, enn det som finnes fra før. 

- Med et solidt fundament som leverandør til laksebransjen i Norge, Færøyene, Australia og Chile har Oxymat allerede flere bestillinger på Oxymat Nordic-generatoren, legger han til.

Den nye oksygengeneratoren fra Oxymat kan gi store energibesparelser for oppdretter. Foto: Oxymat.
Den nye oksygengeneratoren fra Oxymat kan gi store energibesparelser for oppdretter. Foto: Oxymat.

Grønn løsning

Den nye generatoren er også en grønn investering, som beskytter miljøet, samtidig som den reduserer kostnadene for oppdretterne.

- Vi kaller det miljøkvalitet, og generatoren produseres utelukkende ved hjelp av grønn energi fra vind og egne solpaneler fra taket på fabrikken vår opplyser Jesper Sjögren.

For mer informasjon om Oxymat og deres “game-changing” utvikling for akvakultur, besøk nettsiden www.oxymat.com, send en e-mail: sales@oxymat.com eller ring på telefon: +45 4879 7811.

Har du en sak du
vil tipse oss om?