Gå til innhold

Trenger slamhåndtering være dyrt og komplisert?

Annonsørinnhold
Foto: Bluehouse systems® / Blue Ocean Technology
Foto: Bluehouse systems® / Blue Ocean Technology

Trenger slamhåndtering i havbruk være så dyrt og komplisert? Svaret er  nei. Plass- og energikrevende løsninger har lenge vært normen. En ny måte å tenke slambehandling på senker kostnadene dramatisk, krever betydelig mindre plass – og gir stor fleksibilitet.

- Vi standardiserer for å holde pris nede og tilpasser samtidig anleggene etter kundenes behov og i forhold til den mest kostnadsoptimale gjenbruken av slammet.

Våre løsninger tar mindre plass enn eksisterende løsninger, de er enkle å operere, driftssikre og de er i tillegg lite energikrevende i forhold til varmebehandling av avfallet, sier Jan Henning Legreid i Blue Ocean Technology.

Sludge treatment specialist targets Scotland

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Positivt engasjement rundt slam

Tar slammet på alvor

Blue Ocean i The Explorer

«Plug-and-play» containeriserte slam - og vannbehandlingsanlegg. Containeranleggene har stor kapasitet og fleksibilitet og håndterer avløpsslam fra opptil 2500 tonn årlig fôrmengde. Systemet er bygget i 20’ ISO miljøcontainer – og leveres også på skids.
«Plug-and-play» containeriserte slam - og vannbehandlingsanlegg. Containeranleggene har stor kapasitet og fleksibilitet og håndterer avløpsslam fra opptil 2500 tonn årlig fôrmengde. Systemet er bygget i 20’ ISO miljøcontainer – og leveres også på skids.

Containeriserte anlegg

- Anlegget er så kompakt at vi leverer det som en containerisert løsning. Og vi har nylig levert vårt første anlegg for slambehandling for lukket anlegg i sjø.

En rekke Blue Ocean Technologys «plug and play» containeriserte slamanlegg er nå tatt i bruk. Oppsettet er tilpasset settefisk- og postsmoltproduksjon. Anlegg for matfisk er under produksjon og prosjektering for flere anlegg.

Containeranleggene har stor kapasitet og fleksibilitet og håndterer avløpsslam fra opptil 2500 tonn årlig fôrmengde. Systemet er bygget i 20’ ISO miljøcontainer. Kapasiteten økes enkelt ved flere containere etter plug-and-play logikken.

Systemet leveres også for åpen plassering i eksisterende anlegg innendørs – ellers på skids.

Vi sørger for stabil drift med fjernstyring, fjernovervåking og minimalt ettersyn fra anleggets ansatte. Anleggene skal være – og er – enkle å drifte og vedlikeholde.

Betydelig lavere strømforbruk

Betydelig lavere strømforbruk – høyere effektivitet. Mange av dagens termiske anlegg bruker svært mye strøm.

- Vi har sett på denne type anlegg med nye øyne, og selger også en løsning som også er svært strømgjerrig. Mindre vann å fordampe og mer effektiv tørking.

Et anlegg som fôrer ca 2000 tonn fór pr år vil med Blue Ocean sin løsning bruke ca 2-3 KW for å tørke slammet til 40-45 %.

Hvis man vil tørke slammet til 90% ts etter vårt system, vil strømforbruket bli betraktelig redusert fordi man skal dampe av et betydelig lavere volum vann. Det er svært stor forskjell i volum på slam med 20% og 45% tørrstoff.

 

En suksess i markedet

Med 7 leverte anlegg, 6 under produksjon og en rekke andre signert er det tydelig at vi har truffet en nerve i markedet. Vårt system er i høy grad utarbeidet i samarbeid med kunder, og det enkle, kompakte og energigjerrige systemet faller i god jord, legger daglig leder Rolf Inge Longva til. For ikke å glemme det med fleksibiliteten: Med vår containeriserte løsning (eller på skids), kan anlegget enkelt bygges ut, bygges ned – eller flyttes.

Lokale partnere

Vårt fokus er kortreist løsning med lokale gjenvinningsløsninger for slammet. Dette gir både lavt Co2  i drift og med hensyn til transport.

Blue Ocean Technology har lokale partnere i de fleste av landets oppdrettsregioner.

Trenger slambehandling i havbruk være så dyrt og komplisert?

Nei. Definitivt ikke. Skal vi fortelle mer om hvorfor?

Last ned vår brosjyre!

 

For tilbud og en prat om hvordan vi kan hjelpe deg, 
kontakt Blue Ocean Technology:

Jan Henning Legreid  – Tlf. 482 94 100  eller Rolf Inge Longva – Tlf 934 46 345
E-post: jhl@blueoceantechnology.no – www.blueoceantechnology.no

Har du en sak du
vil tipse oss om?