Gå til innhold

Reduser faren for rømming med sertifiserte skjul

Annonsørinnhold
Rensefisk med skjul. Foto: Egersund Net.
Rensefisk med skjul. Foto: Egersund Net.

Rensefiskskjul sertifisert av DNV GL gir oppdrettere ekstra kvalitetssikring og trygghet. ​

De siste månedene har OK Marine jobbet systematisk med DNV GL for å få på plass en sertifiseringsordning for selskapets rensefiskskjul.

Arbeidet er nå avsluttet, og rensefiskskjulene fra OK Marine er blitt sertifisert i henhold til NYTEK-forskriften og NS 9415.

Sertifiseringen innebærer at samtlige detaljer ved produktene, inkludert materiale og produksjonsforhold, har vært gjennom omfattende undersøkelser og tester.

- Sertifiseringen innebærer at alle av våre produkter innen segmentet rensefiskskjul har gjennomgått en lengre test og revisjonsfase ledet av DNV GL, som nå kan godkjenne at skjulene som produkt, og fabrikkproduksjonen av dem, er i henhold til god standard og kravene til forskriftene i NYTEK og NS 9415, forteller daglig leder i OK Marine Atle N. Kristoffersen.

Forskriftene skal blant annet bidra til å redusere rømming fra oppdrettsanlegg, og ellers sikre en forsvarlig teknisk standard på oppdrettsanlegg.

Daglig leder Atle N. Kristoffersen.  Foto: OK Marine
Daglig leder Atle N. Kristoffersen. Foto: OK Marine

- Vi tar spørsmål rundt rømming på alvor, og vi ønsker at produktene våre i så stor grad som mulig skal bidra til å bekjempe dette problemet, fortsetter Kristoffersen.

Rensefiskskjul faller naturlig inn under kategorien «ekstrautstyr», og har dermed ingen formelle krav på seg til sertifisering. OK Marine ønsket likevel at rensefiskskjulene skulle sertifiseres etter forskriftene for å gi nye og eksisterende kunder et formelt kvalitetsstempel å forholde seg til.

- Det har ikke vært nødvendig for oss å sertifisere rensefiskskjulene våre, men vi har likevel ønsket å gjøre dette som en ekstra kvalitetssikring. Sertifiseringen fra DNV GL gir oss en kvalitetsreferanse fra en ekstern og uavhengig tredjepart, sier Kristoffersen.

Sertifiseringen innbefatter alle fem kategorier av selskapets rensefiskskjul:

  • Enkle gardinskjul
  • Doble gardinskjul
  • Rammeskjul
  • Tarepanel
  • Løse lengder

Det planlegges forøvrig årlige revisjoner av produktene for å opprettholde sertifiseringen.  

For mer informasjon om emnet kontakt gjerne daglig leder Atle N. Kristoffersen direkte på 476 61 653 eller atle@okmarine.no.

Har du en sak du
vil tipse oss om?