Gå til innhold

Sjekk ut Oxymats oksygengenerator «on site» på Aqua Nor

Annonsørinnhold fra Oxymat

Oxymat satser stort på å opprettholde sin posisjon som markedsledende leverandør av oksygen produsert «on site». På Aqua Nor lanseres den komplette nordiske oksygengenerator serien for akvakultur.

Laget i Danmark

Med et allerede solid fundament som leverandør til akvakulturnæringen i Norge, Færøyene og Chile, har Oxymat ferdigutviklet den nordiske generatorserien som består av «Half Pallet», «Pallet» og den større «O200»

Produksjonen er flyttet tilbake til Danmark og generatorene produseres på verdens mest automatiserte og høyteknologiske PSA-fabrikk. Oxymat er med sine 88 ansatte, verdens største generatorprodusent.

Høy kvalitet til å vises på Aqua Nor i august

Oxymat vil i år delta som utstiller på Aqua Nor med sin egen stand i Hall A (stand nr 173). På Aqua Nor lanseres den komplette nordiske serien for akvakultur, med hovedfokus på den norske næringen og Oxymats nordiske referanser.

Oxymat har de siste 25 årene levert oksygengeneratorer til Norge. Bruksområdene for oksygen i akvakultur er mange: RAS-anlegg, brønnbåter, lusefjerning og ozon-behandling. Derfor er Oxymat svært stolte over å ha utviklet en ny generasjon av anlegg som kan dekke alle behovene for oksygenproduksjon til akvakultur.

25 års erfaring med akvakultur

På Aqua Nor vil kunder og besøkene oppleve 25 års utvikling som Oxymat har været igjennom. Helt fra den første aqua oksygengenerator installert i 1995 med en kapasitet på 8 kg/t, til installasjonen på verdens største smoltanlegg, installert på Færøerne i 2019 på 640 kg/t. Oxymat har også levert oksygenanlegget på verdens største brønnbåt Ronja Storm, en båt som skal settes i drift senetere i år.

Disse referansene og kundene kommer ikke av seg selv. Oxymat har gjennom 25 år vært i førersetet på utvikling av oksygenanlegg som er tilpasset kundens behov og krav til sikker levering av oksygen.

Akvakulturnæringen er i rivende utvikling og biomassen av fisk vokser i kraft av voksende tilbud og etterspørsel av måltider på bordet. Dette vil bety en vesentlig større etterspørsel etter oksygen i tiden som kommer.

Den klimavennlige løsningen

Markedet innenfor fiskeoppdrett vil kunne høste store fordeler med egenproduksjon av oksygen. Den nordiske oksygengenerator serien, er den mest klimavennlige løsningen for oksygen på markedet. I motsetning til å få levert flytende oksygen på tank, kreves det ingen forurensende lastbiler.

Med et dokumenter energiforbruk på fra 0,55kW/kg oksygen av 93% renhet vil oppdrettere få en løsning, som er økonomisk fordelaktig. I de aller fleste tilfeller er «return on investment» (ROI) mindre enn to  år. I tillegg er det fokus på høy driftssikkerhet og kvalitet. Vi har samlet en masse kunnskap fra våre kunder og hjelper alltid kunden med å finne den rette løsningen.

Hvilke fordeler får du i Oxymats utviklingsprogram:

 1. Energiforbruk er nedsatt fra 1 KWH per kilo oksygen til 0,55 KWH per kilo oksygen. OPEX-reduksjon på 35 %
 2. Kommunikasjon til og fra anlegget
 3. Små enheter, som kan fraktes i 20 fots standardcontainere – modulært oppbygget
 4. Prosjektstyring og godkjenningsprosedyrer.
 5. Anlegget er utviklet for et salt miljø
 • Rustfri stål
 • Offshore overflate behandling
 • Mindre støy
 • Modulært og oppgraderbart
 • Kontrollsystem utviklet med fiskeoppdrettere
 • Mindre anlegg, som benytter 40 % mindre materiale
 • Uendelig levetid
 • Enkle alarmer og indikatorer (LED Lys som forteller status)

Genial moduloppbygning

Med den nye unike moduloppbygningen på både «Half Pallet», «Pallet» og O200-serien er det enkelt å finne en oppbygning i henhold til kundens ønsker og krav. Dette inkluderer ofte også en backup-løsning, som gir en sikker og stabil oksygenleveranse.

Suksess henger sammen med know-how

Suksess kommer med unik know-how, service og kvalitet. Dette er Oxymat og partnere klar til å levere med denne nye nordiske moduloppbyggete generatorserien.

For å lære mer om denne «game changer»-utviklingen, stopp opp ved standen vår A-173 under Aqua Nor 2019, der vi vil ha det nye systemet live.

Har du en sak du
vil tipse oss om?