Gå til innhold
På notvasker-oppdrag med Folden Akva
På notvasker-oppdrag med Folden Akva

- Det har nesten blitt en etablert sannhet i havbruksnæringen at alle notvaskere med belter er fy-fy i not. Men våre belter er utformet på en unik måte som ikke skader nota, sier Jan Erik Søreide hos Østerbø Maskin AS. 

Kristian Kristensen er daglig leder i Folden Akva AS og har prøvd ulike løsninger for notvask både med og uten belter.

- Vi har erfaring med ulike notvaskere og mener Østerbø Yanmar er den løsningen med belter som er snillest mot nota og att på til har markedets desidert beste vaskekvalitet, sier Kristensen.

Trygge belter og stor kontaktflate.
Trygge belter og stor kontaktflate.

Skånsom kontakt


Yanmars skånsomme belter er laget av myk gummi. De har ingen skarpe deler eller kanter som kan skade not, men en gummistruktur som sikrer god og skånsom kontakt. Samtidig har den stor kontaktflate mot not og fordeler krafta på to belter og fire brede tromler. Skyvekraft pr motor (1 belte og 2 tromler) er 75 kg.

- Selv om kun mindre deler av belte har kontakt mot not under spesielle forhold skal bruddstyrken i nota være overlegen skyvekrafta i beltet. I følge tallene er det bortimot umulig å lage hull med våre myke gummibelter med rett bruk og godkjent not, sier Søreide.

Takler røffe forhold og luseskjørt


- For vask i røffe forhold som slakk not, strøm og begrodd not med for eksempel blåskjell trengs den tette kontakten denne vaskeren gir for å i det hele tatt kunne fullføre vaskeoppdraget med ønsket resultat på gitt tid. Yanmar vaskeren er ikke bare en ren vedlikeholdsvasker som kun tar lette groepåslag slik vi ser flere av i dag. Denne maskina tar til og med blåskjell og er den eneste som kan vaske luseskjørt grundig i samme vaskeprosess i følge tilbakemeldinger fra kundene våre, forteller Søreide.

Østerbø Yanmar notvasker sikrer skånsom vask under krevende forhold.
Østerbø Yanmar notvasker sikrer skånsom vask under krevende forhold.

Null hull


Omfattende dykkerkontroller viser ingen hull i not som følge belter på Yanmar notvasker.

- Grunnet bekymringer fra oppdrettere som har erfaring fra konkurrerende utstyr har flere av kundene våre gjennomført tredjeparts dykkerkontroll etter vask. Disse viser at Østerbø Yanmar notvasker er trygg i bruk. Når vi nå også kan levere nye vaskeskiver i plast så er vår vasker et produkt som godt etablerte serviceselskaper anbefaler, konkluderer Søreide.

Les meir om trygg notvask på notvask.no.

Har du en sak du
vil tipse oss om?