Styremedlem i Stiftelsen Nor Fishing, Trond Davidsen ser på erfaringen med plasthallen for Aqua Sur. Foto: Gustav Erik Blaalid.

På «spionoppdrag»

AquaNor i Trondheim neste år må arrangeres i et provisorium siden flere av de gamle hallene rives allerede i år. Nå ser arrangørene til Aqua Sur i Chile, og deres teltløsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AquaNor 2017 kan bli arrangert i store telthaller på parkeringsplassen som ligger i tilknytning til Trondheim Spektrum. Styremedlem i Stiftelsen NorFishing, Trond Davidsen er på Aqua Sur-messen som åpnet i Puerto Montt i Chile onsdag for å se nærmere på hva som gjøres der.

- Joda, kall det gjerne et spionoppdrag, flirer Davidsen da vi treffer han vandrende i de romslige utsilingshallene, som de siste årene har huset «verdens nest største» oppdrettsmesse.

- Vi vet med sikkerhet at AquaNor 2017 må arrangeres på et sted i tilknytning til det eksisterende Trondheim Spektrum, men vi har ikke løsningen ennå, forteller han videre.

Hvorvidt NorFishing-messen i 2018 også blir påvirket av de omfattende byggearbeidene på Trondheim Spektrum, gjenstår å se, ifølge Davidsen.

Sammen med direktør for AquaNor, Ola Eriksen ser han på ulike løsninger og har møter med arrangørene av Aqua Sur om deres erfaringer med plasthallene.