Frossenfisk

Frossen fisk inneholder mye vann

En konsumenttest utflørt av Göteborgs-Posten avslører at frossen fisk kan innholde opp til en tredjedel med vann.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Testen ble utført ved at fjorten pakker med frossen fisk av ulike merker ble tint. Filetene ble veid før og etter tining, og i åtte av tilfellene veide filetene mer enn 16-30 prosent mindre etter tining. Taperen var en seifilet av dansk merke og produsert i Kina. Før tining veide fisken 322 gram, mens etter tining var det kun 210 gram igjen. Dette betyr at kiloprisen økte med om lag 18,43 kroner fra den var fryst til den var tint. - Det er vanlig at man taper om lag 15 prosent fra fryst til tint, men det er ikke akseptabelt at så mye forsvinner som i deres test, sier en talsmann fra den danske bedriften til Göteborgs-Posten