- Utsiktene er også gode for 2017, ettersom veksten i Norge blir begrenset av nye retningslinjer for tildeling av lisenser, sier analytiker Vidar Strat. Foto: LinkedIn.

– Vi ser oppside i vårt snittestimat for lakseprisen

- Lakseprisene er uten tvil høye nå. Vi forventer NOK 58-59/kg i snitt for 3-6 kg denne uken og for starten av 2016 ser dette veldig lovende ut, sier Vidar Strat, sjømatanalytiker i ABG Sunndal Collier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han sier at volumet i første kvartal ser ut til å bli lavt på grunn av tvangsutslaktingen i fjor høst i forbindelse med høyt lusepress samt noe destruksjon på grunn av sykdom.

- Vi ser oppside i vårt snittestimat for lakseprisen i 2016 på NOK 43.5/kg som ble satt i oktober. Utsiktene er også gode for 2017, ettersom veksten i Norge blir begrenset av nye retningslinjer for tildeling av lisenser. Veksten i Chile er også begrenset av biologiske utfordringer spesielt sykdommen SRS, sier han til kyst.no.

Analytikeren sier samtidig at store økonomiske tap for de Chilenske selskapene gjør at de må redusere produksjonen for å unngå mangel på kontanter.

- Smoltutsettet i Chile i november var ned hele 28 prosent år over år, som støtter vårt syn, konkluderer Strat.