Atlantos sin ene konsesjon driftes av Pure Farming. Bildet er tatt av en av Pure Farmings lokaliteter. Foto: Pure Farming.

83,4 millioner i omsetning på èn konsesjon

Averøy-selskapet Atlantos tjente 83,4 millioner i omsetning på en konsesjon i 2015, en økning på 35 % fra året før. Driftsmarginen krympet imidlertid og i prosent kunne den telles på en hånd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Omsetningen til Atlantos endte i 2015 på nær 83,4 millioner, og økte med 21,6 millioner eller 35 % fra 2014. Driftsresultatet gikk derimot ned 1,3 millioner, og endte på 3,2 millioner, som altså utgjør en driftmargin på beskjedne fire prosent.

Nøkkeltall for Atlantos AS for 2015 og 2014.

Styreleder i selskapet Per Henden i oppdrettsselskapet Atlantos, sier i en kort kommentar til kyst.no at fjorårets resultatet ble som forventet og at de likefullt er fornøyd med det.

- Nedgangen i driftsresultat skyldes kostnadsøkning, sier han.

Når det gjelder lusepresset i sommer og lusetallene på lokaliteten, sier styrelederen at de har holdt lusegrensene uten pålegg om utslakt.

- Lusepresset i 2015 var som for øvrige i området (Nord-Møre red. anm.). Men vi ser et lavere lusepress i 2016. Det er blitt gjort en stor innsats for lusebekjempelsen i 2015/2016 med bruk av skjørt, leppefisk, rognkjeks, forklarer han til kyst.no.

Atlantos ble stiftet i 2009 og har en konsesjon som driftes av Pure Farming, som produserer blant annet «Label Rouge» laks. Pure Farming selskapet drives av daglig leder Eldar Arne Henden.

Les også: Tror «Label Rouge» vil gi gode resultater på sikt

Les også: Har nullvisjon for lus – Søker seks utviklingskonsesjoner

Den største aksjonæren i selskapet er Henden fiskeindustri AS, eid av brødrene Per og Terje Henden.