I forbindelse med sammenslåingen av de tre selskapene kommer Åkerblå inn på eiersiden. Foto: Åkerblå AS.

Åkerblå rigger seg for fremtiden

Møreforsking Molde AS, Møreforsking Ålesund AS og morselskapet Møreforsking AS slår seg sammen og får en ny eier med på laget. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gjennom å slå sammen dagens tre selskaper til én enhet vil vi få mer ut av dagens ressurser, og være bedre rustet til fortsatt vekst, sier styreleder Tormod Thomsen i en pressemelding fra Åkeblå.

Møreforsking har i over 40 år bidratt med forskning der behovene i det regionale næringslivet har stått i fokus. I dag består konsernet av tre selskaper Møreforsking Molde AS, Møreforsking Ålesund AS og morselskapet Møreforsking AS.

- Ved å slå sammen disse tre selskapene får man utnyttet administrative ressurser mer effektivt og styrket det tverrfaglige samarbeidet mellom fagteamene i Molde og Ålesund. Møreforsking har som mål å styrke sin tilstedeværelse i hele fylket. Høsten 2019 ble den første Møreforskeren ansatt med arbeidssted Campus Kristiansund.

Fortsetter veksten

Etableringen i Kristiansund har blitt svært godt mottatt, forteller direktør i Møreforsking Agnes Gundersen.

- Vi har som mål å fortsette veksten i hele regionen, og ønsker også å satse på forskning i et enda bredere spekter av næringslivet.

Møre og Romsdal Fylkeskommune har vært inne på eiersiden i Møreforsking siden starten i 1979, og er største aksjonær. Fylket har vært en aktiv støttespiller for sammenslåingen som nå gjennomføres.

- Møreforsking er en viktig bidragsyter for å styrke næringslivet i Møre og Romsdal. Gjennom sin forskning bidrar de til å utvikle ny kunnskap som gir grunnlag for økt verdiskaping og økt konkurransekraft for både privat og offentlig sektor i regionen. Fylkeskommunen ønsker derfor å bidra til at Møreforsking skal utvikle seg videre, sier Bergljot Landstad, regional- og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.

I forbindelse med sammenslåingen kommer Åkerblå inn på eiersiden. 

- Med Åkerblå på laget får Møreforsking muligheten til å styrke sin tverrfaglige satsning knyttet til akvakulturnæringen, sier Gundersen.

- Møreforskings næringsrelevans og brede kompetanse innen både samfunnsvitenskapelig og marin forskning vil være med å styrke Åkerblås faglige profil, legger administrerende direktør i Åkerblå Roger Sørensen til.