Gå til innhold
Annonse
Marit Bærøe
Marit Bærøe

- Hva skjer i 2016, hva har vi lært av 15? Havbruksåret starter som vanlig i nord. Dit kommer selvfølgelig toppnavnene i bransjen, skriver Sjømat Norge.
 

Annonse

Tradisjonen tro, dager etter at rakettene har falt til bakken, er havbruksåret for alvor i gang i nord. I 2016 som de forhenværende år, inviterer Sjømat Norge til årsmøte i nord. Det meste av leverandører, fôrkonsulenter, røktere, byråkrater og toppnavn fra Bindal til Kirknes møtes i Tromsø.

– Ja vi er veldig stolt over at tallene de siste årene, bare har økt. Dette er uten tvil en samlingsplass for havbruksnæringen når et nytt år er i gang. I fjor var vi 300 deltakere, kanskje blir vi ennå flere 14. januar, sier Sjømat Norges regionsjef i nord, Marit Bærøe .

Når laks skaper velferd

Tema for årsmøtet er hva som skjer når laks skaper velferd.

.

– Et viktig stikkord er samferdsel. Det hadde vært interessant å sett hvordan lokalsamfunn her i nord hadde vært uten laksen i 2016. Takket være transport ut, har vi fått transport inn. Velferd skapes gjennom havbruk, sier Bærøe som har invitert selveste samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

– Vi legger frem våre innspill til den neste nasjonale transportplan. Vi forventer at Solvik Olsen er lydhør og forstår hvor viktig veiene her i nord er for laksen.

I tillegg til statsråden, kommer tradisjonen tro Lars Liabø til årsmøtet. Det gjør også lederen av Sjømat Norges produksjonsforum Edmund Broback, som vil se nærmere på hvor mye laks som forventes produsert i Nord-Norge i 2016.

På årsmøtet møter du også Vidar Strat, lakseanalytiker i ABG Sundal Collier, Line Ellingsen i Ellingsen Seafood, Bjørn Erik Stabell i Sjømatrådet i tillegg til flere overraskelser.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse