Gå til innhold
Annonse
Illustrasjon av Nabcat til Abyss Aqua. Foto: Moen Marin AS
Illustrasjon av Nabcat til Abyss Aqua. Foto: Moen Marin AS

- Serviceselskapet Abyss Aqua AS kontraherer sitt sjette og sjuende fartøy fra Moen Marin AS, melder verftet.

Annonse

Abyss Aqua AS har inngått kontrakt med Moen Marin AS om leveranse av to NabCat 1498. Begge fartøyene bygges med to etasjer. Dette gir mannskapet svært gode fasiliteter.

De to nyervervelsene blir Moen Marins leveranse nummer seks og sju til Abyss Aqua AS.

– Kvalitet, fleksibilitet og effektivitet i utførelsen av arbeidsoppdrag har vært viktige faktorer i valg av båtleverandør. Det er akkurat det vi får fra Moen Marin, sier daglig leder i Abyss Aqua AS, Øystein Kjønhaug i en pressemelding.

De kontraherte fartøyene er reale kraftplugger, designet for krevende operasjoner til sjøs. Båtene har en motoreffekt på 1000 hestekrefter fordelt på to Scania-motorer, og er utstyrt med Nogva HC-258 gir. To sidepropeller på 50 HK sikrer gode manøvreringsegenskaper i røffe farvann.

Den ene av de to NabCat-fartøyene blir utstyrt med dekkutstyr fra Aukra Maritime. For øvrig har begge fartøyene radiostyrt Palfinger-kran med et maksimalt løftemoment på solide 65 tonnmeter, 6,5 tonns vinsj og to capstaner med kapasitet på inntil åtte tonn.

Nøkkelinfo NabCat 1498/1000 MD 2-Etg:

Lengde: 14,98 meter

Bredde: 10,00 meter

Lugarkapasitet: 5 mann

Drivstoffkapasitet: 6m3

Motor: 2 x 500 hk Nogva Scania DI13

Gir: 2 x Nogva HC-258

Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg

Fart: ca. 11 knop

Konstruksjons og systemtegninger: Marin Design AS

– Vi er svært fornøyd med at Abyss Aqua AS igjen viser oss tillit. Selskapet er kompetent og ambisiøst, og vi er glade for å kunne bidra med verktøyene som Abyss trenger for å innfri sine vekstambisjoner, sier Georg Nesset, markedssjef i Moen Marin.