Øystein Kjønhaug og Victor Jensen fra Abyss viser frem siste versjon av "Stealth Cleaner". Foto: Ocein

Abyss Group etablerer teknologiselskap for havbruk

Abyss Group etablerer nå et eget selskap for utvikling og salg av ny teknologi for havbruk. Selskapet Ocein AS skal blant annet løfte undervannsroboten «Stealth Cleaner» videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Torbjørn Mikkelsen begynte i stillingen som prosjektleder for Ocein 1. april. Han har lang erfaring fra både offshore- og havbruksnæringen.«Stealth Cleaner» er en kombinert notvasker og undervannsrobot for oppdrettsnæringen, melder selskapet i en pressemelding. 

De påpeker at oppgaven er å vaske nøtene i oppdrettsanlegg raskt og grundig, med minimal slitasje og uten å skade nota. «Stealth Cleaner» har derfor en rekke nye løsninger, blant annet et patentsøkt verktøy som rengjør i alle vanskelig tilgjengelige deler av noten. Maskinen skal også videreutvikles for å utføre flere oppgaver innen sitt segment.

- Vi har sett svært gode resultater av denne teknologien etter den første lanseringen, og får tilbakemeldinger om at dette er en nært revolusjonerende løsning for notvask og undervannsarbeid i oppdrettsmerdene, sier Torbjørn Mikkelsen.

Bak løsningen ligger mange års utviklingsarbeid. I tillegg til egne ressurser har Lerøy Midt deltatt i prosjektet som krevende referansekunde, og samtidig som at Innovasjon Norge har gitt prosjektet uvurderlig støtte. Nå blir det altså et eget selskap av det!

- Torbjørn Mikkelsen har en veldig god teknisk kompetanse og kjenner bransjen svært godt. Han skal nå lede den videre utviklingen av selskapet, og kommersialiseringen av «Stealth Cleaner», sier administrerende direktør i Abyss, Victor Jensen.

- Vi ser et stort potensial for videreutvikling av denne og andre teknologier for bransjen. Vi jobber også tett med vår samarbeidspartner Kystdesign, som produserer Stealth Cleaner for Ocein. Kystdesign er en av verdens ledende produsenter av offshore arbeids-ROVer, og sørger for at vi kan føle oss trygge på at ROVen har den kvaliteten som en slik arbeidshest må ha, sier Jensen.

Abyss Group er et servicebåtselskap, med erfaring tilbake til 2001. Selskapet utfører drift og utvikling av effektive tjenester innen arbeidsdykking, ROV-tjenester, fortøyningsarbeid og notvask for oppdrettsnæringen.