LED Lys Catena Sjøtroll

Ahlsell inngår samarbeid med LED-leverandør

Utstyrsleverandøren Ahlsell har inngått samarbeid med LED lys-leverandøren, Catena om å distribuere deres produkter i sortimentet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Øyvind Sjøthun Røen

I høst kunne kyst.no meddele at industrileverandøren, Catena forsøkte å etablere seg innen havbruk og fiskeoppdrett. Selskapet hadde blant annet drevet med intern utprøving LED lysarmaturer til oppdrettsnæringen.

Les også: Satser på LED til havbruk

Nå har selskapet inngått en avtale med utstyrsleverandøren Ahlsell, som allerede har fått et godt fotfeste i næringen.

- Vi har valgt å samarbeide med Catena fordi de er en leverandør med stor kompetanse innenfor LED og fordi de har produkter med svært god kvalitet. Vi har også valgt dem fordi prisnivået er på et nivå som gjør enkelt for oppdrettere og velge oss. Det er ikke en så stor investering å bytte til LED slik som mange tror, forteller salgssjef i Ahlsell, Torbjørn Johnsen til Kyst.no.

LED-belysning gir en energibesparelse på 50 – 70 prosent og opptil 30 prosent mer lys. I tillegg har LED-armaturet en mer robust konstruksjon og gir dermed mulighet for nye bruksområder, deriblant havbruk.

Catena har allerede levert over 100 stk. LED armaturer til havbruksanlegg. Ahlsell er godt fornøyd med å få Catena med på laget.

- Catana har også god erfaring med å jobbe sammen med havbruksnæringen innenfor dette med LED-lys. Det gjør at vi får inn kompetanse på et felt vi ikke var så sterke, sier Johnsen.

- Ahlsell ønsker å vokse i takt med Havbruks næringen de neste årene, og vi ser alltid etter spennende nye produktområder.

Bedre vekst

I tillegg til å være energibesparende, gir også LED-lysene et klarere lys, som gjør det enklere både for fisken og de som jobber med oppdrettskarene.

- De siste årene og flere forsøk har vist at det er et blåere lys som kan gi fisken bedre vekst vilkår i perioden de er i oppdrettskar, sier Vidar Persbaraten i Catena.

Her fra Catenas installasjon hos Sjøtroll. Foto: Catena

LED Lys Catena Sjøtroll