James Bender (t.h.) var nylig på besøk til AKVA groups hovedkontor på Bryne. Her blir han vist rundt av Per Andreas Hjetland, COO i AKVA group. Foto: AKVA group

AKVA group med ny avtale til Huon Aquaculture

Det australske oppdrett- og fiskeforedlingsselskapet Huon Aquaculture satser stort i et av verdens mest værutsatte områder, og har bestilt nye fôrflåter og notvaskere fra AKVA group.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding skriver AKVA Group at James Bender, leder for forretningsutvikling i Huon Aquaculture, nylig var på besøk på AKVA groups hovedkontor på Bryne. Her fortalte han hvor viktig innovasjon og bruk av ny teknologi har vært for å utvikle familiebedriften.

– Vi tror våre fasiliteter i Storm Bay, i den sørlige delen av Tasmania, er verdens mest eksponerte oppdrettsanlegg. Både røft klima og en stor populasjon av aggressiv sel skaper utfordringer som vi må løse. Dette, kombinert med at Australia rent geografisk befinner seg langt fra mange utstyrsleverandører, har ledet oss til å drive med innovasjon på hjemmebane og lete etter ny teknologi over hele verden, sa han ifølge meldingen.

Selskapet har to FNC8-notvaskere (Flying Net Cleaner) fra AKVA group og har nylig bestilt seks nye. Fire av de nye FNC8-notvaskerene skal bygges inn i spesialbygde fartøy. ROV-teknologien gjør bedriften i stand til effektivisere driften.

– Målet for de neste årene er å øke volumet med 10 prosent årlig for å møte økt etterspørsel i hjemmemarkedet. Vi gjør betydelige investeringer i teknologi som er tilpasset våre forhold og som vil hjelpe oss med å innfri ambisjonene vi har for selskapet. AKVA group er en av våre nøkkelleverandører og vi har et godt samarbeid. I løpet av de neste fire årene, skal de levere fire AC 600 fôrflåter til oss. Vi har for øyeblikket én Sperre 10k ROV og to FNC8 notvaskere. Neste år får vi ytterligere seks FNC8-vaskere; to i januar og to i midten av året, som skal bygges inn i spesialbygde fartøy, forteller forretningsutvikleren og legger til:

– Vi ønsket å fornye en del av utstyret vårt og syntes AKVA groups teknologi så veldig lovende ut. Fôrflåtene blir spesialbygd for våre forhold med ekstreme værpåkjenninger og skal opereres ubemannet, mens ROV-teknologien vil hjelpe oss med å effektivisere driften. Vi ser fram til å få alle leveranser på plass.