Anno Galema, administrerende direktør i Coppens International (t.h.), og Dr. Pearse Lyons eier av Alltech. Foto: Alltech.

Alltech kjøper Coppens

Alltech har kjøpt den nederlandske fôrprodusenten Coppens International.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Coppens International har siden 1994 opparbeidet seg et godt rykte for å være en innovativ produsent av ingredienser til fôr og fôr til akvakultur. Selskapets spesialiteter er blant annet fôr til varmekjære arter i både ferskvann og saltvann. Selskapet har et distribusjonsnett til mer enn 60 land, blant annet Nederland, Frankrike, Tyskland og Australia, det opplyser kyst.no sitt engelske søsternettsted Fishfarmingexpert.com. 

- Coppens International har mange kvaliteter vi setter pris på innenfor produksjon og utvikling av fôr og fôringredienser til fisk. De har gode produksjonssystemer, høy kvalitet, en sterk posisjon i markedet, og de satser mye på forskning og utvikling, sier Dr. Pearse Lyons, grunnlegger og eier av Alltech.

Hovedkontor i Holland

- Jeg er glad Coppens International har fått en eier som går i front når det gjelder forskning, dyrehelse og ernæring, sier Anno Galema, administrerende direktør i Coppens, og legger til at de sammen med Alltech vil bli en mye sterkere aktør.

Coppens vil fortsatt ha hovedkontor i Helmond, Nederland, og være ledet av Galema. Han vil rapportere til Patrick Charlton, visepresident i Alltech og nyutnevnt administrerende direktør i Coppens International.

Foruten hovedkontoret i Helmond, har Coppens sitt hovedkvarteret for produksjon og eksport i Nettetal i Tyskland. Valkenswaard i Nederland er hovedkvarteret for forskning og utvikling.

Alltech har mer enn tredoblet sin omsetning de siste fire årene, og har nå en årsomsetning på i overkant av 2 milliarder USD. Coppens er selskap nummer 15 som de har kjøpt siden 2011.