Runar Alvestad, daglig leder i Alvestad Marin kan smile over et godt resultat i 2017. Foto: Alvestad Marin.

Alvestad Marin øker resultatet

Alvestad Marin har noe redusert omsetning, men leverer et sterkt resultat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Alvestad Marin er leverandør av produkter og systemløsninger til oppdrettsnæringen. Selskapet har sitt hovedfokus på innovative løsninger for klekkerier og settefisk- produksjon.

Selskapet kan vise til et godt resultat i fjor, og hadde et overskudd på 3 millioner kroner i 2017.

Daglig leder Runar Alvestad sier til Kyst.no at det er et solid resultat.

- 2017 har vært preget av mye omorganisering internt og gjennomgang av interne kostnader. Det har ført til at regnskapet viser et solid resultat, til tross for en liten nedgang i omsetning.

Omsetningen har gått noe ned fra 26 millioner i 2016 til 24 millioner i 2017, men driftsresultatet økte fra 700 000 i 2016 til 4 millioner kroner i fjor.

- Målet vårt er å passere 30 millioner for 2018, og vi investerer ikke noe spesielt utenom i produktutvikling, forteller Alvestad.

Nøkkeltall:

Øker omsetningen i 2018

Selskapet en driftsmargin på 18 %, samtidig som selskapet har en egenkapitalandel på 49 %.

Alvestad sier 2018 ser bra ut foreløpig for selskapet.

- Pr 30.06., så har vi 60 % økning i omsetning i forhold til fjoråret, samtidig som vi har klart å holde de variable kostnadene nede. Vi har derfor store forventninger til resten av 2018.

Renhold er alfa omega i følge Alvestad.

- Vi jobber med videreutvikling av de godt etablerte produktene for klekkeri; CompHatch og KUBEhatch. Vi vil også videreutvikle vårt nye lufte-konsept (en CO2-lufter med innebygd vaskesystem som sørger for at den holdes ren og dermed opprettholder full luftekapasitet til enhver tid). I postsmolt anlegg kan det dannes skum og vi har utviklet et nytt system for å fjerne denne skumdannelsen både i kar og i lufteren. Denne blir klart som ferdig produkt høsten 2018, forteller han.

Selskapet teller 3 personer og har nylig ansatt en på prosjektledelse og automasjon.

Selskapet ble etablert i 2003 av Runar Alvestad (avbildet i saken). Virksomheten ble til da selskapet så potensialet i utvikling av tekniske og praktiske løsninger for å kunne opprettholde og videreutvikle oppdrettsbransjens konkurransedyktighet.

AM er nå etablert med datterselskap i Chile og hovedproduktene er godt etablert i alle lakseproduserende land.