Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Analytiker tror lakseprisen har sett bunnen

Sparebank 1 Markets analytiker Tore Tønseth sier til kyst.no at han tror bunnen snart er nådd for lakseprisen. Men han tror ikke på vesentlig oppgang før julesalget slår inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

At lakseprisen i forrige uke var under 50-tallet, var ifølge analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets ikke uventet.

Lakseprisen falt i forrige uke så 40-tallet ble synlig for første gang siden januar i fjor. Med et fall i uke 37 på 2,28 kroner smøg lakseprisen seg så vidt under 50-grensen med tre øres margin. Les mer om prisen her.

- Fra vårt ståsted så har det vært ventet å få priser under 50/kg. Vi ser typisk press på prisene frem til vi når 25-26 tusen tonn eksport i uken. Med rundt 25 i forrige uke så tror vi at vi er relativt nær en bunn denne høsten, forteller analytikeren til kyst.no.

Analytiker tror på priser på rundt 57 kroner kiloen i 2018. Foto: Norges Sjømatråd. 

- Hva tror du vil skje fremover de neste ukene med tanke på pris?

- Aksjemarkedet og Fishpool forventer en rask prisoppgang denne høsten. Vi tror den vil stabilisere seg på et lavt nivå og være der frem til juleetterspørselen kommer mot slutten av november, sier Tønseth.

Tror på lavere produksjonskostnader

Sparebank 1 Markets forventer priser på rundt 57 kroner kiloen i 2018. Dette sier Tønseth ikke bør skape noe uro for oppdretterne.

- Men det er ca. 3 til 5 kroner lavere enn forventningene i markedet, legger han til.

Når det gjelder produksjonskostnadene i Norge forteller han at disse ligger rundt 37 kroner kilo i snitt.

- Vi tror kostnadene gradvis skal komme ned grunnet bedre biologi og lavere fôr-priser, legger han til