Gå til innhold
Annonse

AQS godkjent som underleverandør i henhold til Global G.A.P.

Mannskapet på KB Rørvik har vært med på prosessen for å få AQS godkjent. Fra venstre: Skipsfører Børre Skjevelnes, Robin Tranås og Odd-Are Martinsen.
Mannskapet på KB Rørvik har vært med på prosessen for å få AQS godkjent. Fra venstre: Skipsfører Børre Skjevelnes, Robin Tranås og Odd-Are Martinsen.

Som ett av de første servicebåtrederiene i Norge, er AQS godkjent som underleverandør til havbruksnæringa i henhold til Global G.A.P.

Annonse

- For våre kunder betyr dette at vi allerede er godkjent i henhold til relevante krav i standarden. Det gir mindre behov for oppfølging, ettersom de slipper å revidere oss årlig, sier kvalitetsleder Marit Bredesen i AQS AS.

Global G.A.P. IFA akvakultur er en globalt anerkjent standard for produksjon av oppdrettsfisk. Den skal sikre trygg og sporbar sjømat til forbrukeren, og en ansvarlig produksjon i forhold til dyrevelferd, miljø, ansatte og samfunn.

Akvakulturstandarden er spesielt utviklet for å dekke oppdrett av sjømat for humant konsum. Sertifisering etter denne standarden er et verktøy for å bedre styring av produksjon og for å demonstrere «Good Aquacultural Practices» mellom profesjonelle partnere i verdikjeden.

AQS er godkjent som underleverandør til Global G.A.P.-sertifiserte oppdrettsselskap. Det er utstedt en «Declaration of compliance» - en samsvarserklæring – som viser at AQS etterlever og er i samsvar med relevante krav i Global G.A.P.-standarden.

AQS er godkjent som underleverandør innenfor følgende områder:

  • Fortøyning
  • Notvask
  • Inspeksjon
  • Dykking
  • Tyngre operasjoner

- Deklareringen viser at vi har et spesielt fokus på matvaresikkerhet, miljø, helse, sikkerhet og velferd for de ansatte og for fiskehelse, sier Marit Bredesen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse