Styremedlem i Nor-Fishing Liv Holmefjord sa velkommen til Aqua Nor 2017. Foto: Therese Soltveit.

Aqua Nor 2017 offisielt åpnet - Messen slår alle rekorder

Havbruksmessen ble tirsdag åpnet i Trondheim. Arrangørene venter hele 25 000 besøkende i løpet av uken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi.

Styreleder i Stiftelsen Nor-Fishing, Liv Holmefjord, og ordfører Rita Ottervik åpnet messen. Holmefjord sa at messen i år slår alle rekorder.

- Vi har 600 utstillere fra 25 ulike land som er en 40 %, økning fra 2015-messen. Vi håper på 25 000 besøkende i år, sa Holmefjord.

Optimistisk minister

Også fiskeriminister Per Sandberg var ved godt mot og sa han var glad for å delta på messen som fiskeriminister for første gang.

Se nettsiden for mer informasjon om messen her.

Du kan også se det fullstendige programmet her. 

Han snakket så om det stadig økende behovet for mat i verden, og dro frem at havbruk kan spille en stor rolle for å dekke dette behovet.

- Kan man i akvakultur tjene penger men også drive bærekraftig? spurte Sandberg retorisk, og gav et kontant ja til eget spørsmål.

Han var klar på at veksten innen oppdrett, bare vil komme dersom driften er bærekraftig.

- Innovasjon har vært et viktig element for denne regjeringa og næringen. Fremdeles er det tidlige dager innen utviklingskonsjoner, men jeg har stor tro på konseptet videre, sa han.

Fikk ikke plass til alle 

I et intervju på Skipsrevyen forteller Aqua Nor-sjef Ola Eriksen at det har vært en enorm pågang av utstillere.

- Vi har økt kapasiteten, men vi greier dessverre ikke å få med alle som ønsker det. Dette er det mange som mener er en luksussituasjon, men for oss er det beklagelig. Vi ønsker jo at alle som ønsker det skal få plass på messen hos oss.

- Hvordan har messen endret seg i takt med tiden, og hva ser du mest frem til under årets messe?

– Det som engasjerer meg mest for tiden er vel fiskevelferd og miljø. Næringen får veldig mye «pepper» rundt disse spørsmålene. Også berettiget, men næringen investerer enorme beløp for å bekjempe denne utfordringen.

– Jeg mener vi som messearrangør har greid å endre oss i takt med tiden. Vi jobber alltid med å fornye oss og skape nye og gode opplevelser, både på messeområdet og i byen. Våre utstillere og gjester skal sitte igjen med å ha opplevd messen og Trondheim på en innholdsrik måte. Som messeansvarlig ser jeg frem til at vi får godt vær og dermed blide og fornøyde mennesker i hopetall.

Det var en fullsatt sal under Aqua Nor åpningen. Foto: Therese Soltveit.
Ola Eriksen. Foto: Privat.