Gå til innhold
Annonse
Under årets Aqua Nord vil det  arrangeres  en studentdag. Foto: Aqua Nord
Under årets Aqua Nord vil det arrangeres en studentdag. Foto: Aqua Nord

For at næringen skal få påfyll av ung kunnskap og utvikle seg videre, arrangeres også i år Studentdagen som en del av Aqua Nor, kommer det fram i en pressemelding.

Annonse

Brohode Havbruk 2050, NTNU Oceans, Stiftelsen Nor-Fishing og samarbeidspartnere sier i en pressemelding at de inviterer utstillere og studenter til et spennende program på messens siste dag, fredag 23.august.

Et hav av muligheter

Ifølge Aqua-Nor kan din bedrift delta aktivt på årets studentdag for å bli bedre kjent med nysgjerrige studenter.

- Fremtidens utfordringer krever nye synspunkter og teknologikompetanse. Derfor arrangerer vi denne møteplassen for å vise morgendagens arbeidstakere mulighetene som finnes i bransjen, forteller prosjektleder for Brohode Havbruk 2050 ved NTNU Oceans, Alexandra Neyts.

Studentdagen starter i teltet, hvor studentene ifølge Aqua Nor samles til et seminar om bransjen. Her vil de som har gjennomført studentoppgaver i samarbeid med en bedrift, eller som allerede har en jobb i næringen, dele sine erfaringer fra en stadig voksende og mer profesjonalisert bransje. 

Under studentdagen vil Aqua Nor ha et oppgaveseminar hvor  bedrifter som er interessert mulighet til å høre om nye studentoppgaver og hekte seg på som mentor eller samarbeidspartner.  Foto: Aqua Nord
Under studentdagen vil Aqua Nor ha et oppgaveseminar hvor bedrifter som er interessert mulighet til å høre om nye studentoppgaver og hekte seg på som mentor eller samarbeidspartner. Foto: Aqua Nord

- Det gir både inspirasjon og oversikt over hva næringen kan tilby og kunnskapen det er behov for nå og i fremtiden. Seminaret varer i én time og etterpå blir det mulighet for å besøke stander, utdyper prosjektlederen.

Studenter som ønsker å delta kan melde seg på her.

Presentasjon av studentoppgaver

På årets Studentdag er det også planlagt et oppgaveseminar. Her får utstillere ifølge Aqua Nor møte faglærere og studieveiledere for å diskutere mulig samarbeid om studentoppgaver og internships.

- Under oppgaveseminaret har bedrifter som er interessert mulighet til å høre om nye studentoppgaver og hekte seg på som mentor eller samarbeidspartner, sier Neyts.

Info og påmeldingslenke for bedrifter legges ut på programsiden.

«Happy hour» for studenter

Aqua Nor oppfordrer utstillere til å ta imot studenter på sin stand denne dagen for å gi dem informasjon om mulighetene i sin virksomhet, enten det er gjennom oppgave, internship, jobb eller andre former for samarbeid.

- Dagen før, altså torsdag 22.august, deler vi ut klistremerker til utstillerne som har lyst til å møte studentene. Merket gir studenter en lavere terskel for å ta praten på stand, forklarer Neyts.

Hun fremhever at også Forskningstorget – som samler alle universiteter og forskningsinstitusjoner i Norge, er tilstede på årets Aqua Nor. På torget blir det også et mini-seminar rettet mot studenter som vil vises som en del av programmet.

Etter stand-besøk, samles studenter og representanter fra næringa ifølge Aqua Nor til «happy hour» og mingling. Her blir det blant annet trekning av premie blant de mest ivrige studentene.

Fremtidens teknologi

Neyts understreker at Studentdagen er åpen for alle på tvers av studieretning, og at et samarbeid mellom teoretisk og realkompetanse må til for å møte fremtidens utfordringer. Hun legger til at noen av de mest aktuelle problemstillingene i næringen er knyttet til digitalisering, automatisering og nye krav til bærekraftig utvikling.

- Næringas utfordringer kan angripes av studenter fra ulike studieretninger. Vi ser det allerede i utviklingskonsesjoner, hvor løsninger og innfallsvinkler tiltrekker seg fagretninger som kanskje tidligere ikke har vært så sterkt representert. For oss er det viktig å vise frem bredden av både studentmassen og bransjeteknologien, avslutter hun.   

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse