Gå til innhold
Annonse
Sylvia Wulf blir ny leder for AquaBounty. Foto: US Foods Inc
Sylvia Wulf blir ny leder for AquaBounty. Foto: US Foods Inc

GMO-laksprodusenten AquaBounty Technologies har ansatt Sylvia Wulf som CEO og administrerende direktør fra 1. januar 2019.

Annonse

Hun vil erstatte dagens konsernsjef Dr Ron Stotish, som vil forbli med selskapet  som direktør med ansvar for forsknings- og reguleringssaker.

I en sak på Fishfarmingexpert uttaler AquaBounty at ansettelsen av ny leder er et ledd i planlagt å falle sammen med selskapets kommersialisering av sin GMO-baserte «AquAdvantage»-laks, ettersom de fleste av de nødvendige regulatoriske hindringene nå er overkommet.

Sylvia Wulf kommer til selskapet fra «US Foods Inc.», en av USAs ledende matdistributører, hvor hun for tiden er «senior vice president» og har vært president for produksjonsavdelingen siden 2011.

Mangeårig leder av AquaBounty, Ron Stotish, vil fortsette å jobbe tett med reguleringsmyndighetene involvert i mat og bioteknologi i USA, Canada og andre land. Han vil også lede den fortsatte tekniske utviklingen av nye produkter og vil jobbe tett med Wulf i den planlagte utvidelsen av produksjonsorganisasjonen både i Nord-Amerika og i utlandet.

Ifølge selskapet selv er «AquAdvantage»-laksen en atlantisk laks som har blitt genmodifisert til å vokse til markedsstørrelse på omtrent halvparten av en tradisjonell oppdrettslaks, og forbedrer økonomien med å produsere laks i landbasert inneholdt anlegg.

Selv om AquaBounty har fått FDA-godkjennelse laksen, kan den ikke selges i USA helt ennå, ettersom fordi myndighetene ikke har bestemt hvordan det skal merkes.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse