Ron Stotish er Aquabountys konsernsjef. Foto: Aquabounty.

Aquabounty på NASDAQ

GM bedriften oppføres nå på NASDAQ-børsen i USA, etter å ha solgt en del aksjer på slutten av fjoråret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AquaBounty Technologies kunngjorde i dag at de har fullført sin oppføring på NASDAQ – noe som ble mulig etter salget av 25 millioner USD verdt av aksjer til Intrexon i slutten av fjoråret, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet.

Konkrete planer omfatter produksjon av selskapets genmodifiserte AquAdvantage laks på sitt eksisterende anlegg i Panama; kjøp av en eksisterende produksjonsanlegg i Nord-Amerika; og byggingen av et nytt produksjonsanlegg i Nord-Amerika, heter det i pressemeldingen.

-AquaBountys notering på NASDAQ representerer en viktig milepæl for selskapet som vil øke vår eksponering mot de amerikanske markedene, der vi fremmer planer for kommersiell produksjon av vår banebrytende, miljøvennlig tilnærming til fiskeoppdrett, sa Ron Stotish, AquaBounty konsernsjef.

Han forteller at akvakultur er det raskest voksende segmentet av matproduksjonen globalt, med anslag på en dobling av produksjon innen 2050.

- I samsvar med bransjens raske vekst, understreker på hav og nye utfordringer som følge av åpen sjø merd forventes å stige . Vår banebrytende plattform gir bedre økonomi for landbasert akvakultur og alle de fordeler som det bringer, inkludert næringsrik laks fri for antibiotika, vaksiner og andre behandlinger som er nødvendig for å minske smitte i oppdrett i dag, avslutter Stotish.