AquaChile har økt sin fortjeneste. Foto: AquaChile

AquaChile økte fortjenesten med 37% i første kvartal

Det chilenske selskapet AquaChile økte overskuddet med 37% i første kvartal i forhold til samme periode i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding annonserte AquaChile et overskudd på 24,9 millioner dollar i første kvartal  i motsetning til 18,2 millioner dollar i 1. kvartal 2017.

Med disse resultatene lukker selskapet et nytt kvartal med positive resultater, og fullfører syv kvartaler som viser overskudd, skriver AquaChile.

Per 31. mars 2018 nådde selskapets konsoliderte salg 184 millioner dollar, til tross for lavere laks og ørretpriser i perioden.

I mellomtiden ble driftskostnadene redusert med 2%, noe som skyldes den kontinuerlige innsatsen som selskapet har gjort for å effektivisere virksomheten sin, spesielt i sjøvann, uttalte de.

Større effektivitet

Konsolidert EBITDA før virkelig verdijustering mellom januar og mars 2018 var 38,2 millioner dollar i første kvartal. EBIT-enheten som ble oppnådd i AquaChiles laks og ørret, var 1,16 dollar / kg, mens den til tilapia var 0,25 dollar / kg. Sistnevnte gjenspeiler de beste forholdene i det markedet, forklarte AquaChile.

- Vi har vært fokusert på å få en større effektivitet, som fortsatt vil være et viktig mål for fremtiden, siden det er flere muligheter for forbedring, sier selskapets daglig leder, Agustín Ugalde.

- Fokuset vårt på kostnadene har gjort det mulig for oss å redusere de lave prisene på laks observert det siste kvartalet sammenlignet med begynnelsen av 2017. Dette har endret seg på grunn av det solide fundamentet for etterspørsel som nå er tilstede, som allerede har ført til prisøkninger på våre destinasjonsmarkeder i løpet av året, sier Ugalde.