Oppdrettselskapet AquaChile har ambisjoner om å komme på Oslo Børs.

AquaChile vil på Oslo Børs

Aksjeeiere i oppdrettselskapet AquaChile har enstemmig godkjent tiltak som vil tillate det sør-amerikanske selskapet å fortsette prosessen med notering på Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På det ekstraordinære møtet ble aksjonærene enige om å øke opp til 200 millioner amerikanske dollar i kapital som vil tillate finansiering av selskapets investeringsplan og forretningsmuligheter, fusjoner og oppkjøp som presenteres i bransjen.

AquaChile planlegger å utfylle tilbudet av nye førstegangsaksjer med plassering av sekundære aksjer for å oppnå tilstrekkelig likviditetsnivå og tilstedeværelse på Oslo Børs.

- Vår beslutning om å liste selskapet i Oslo er basert på de mulighetene det norske kapitalmarkedet gir oss fordi det er et aksjemarked hvor sjømatsektoren har stor relevans. Det er et ekte globalt finanssenter for vår bransje, opplyser AquaChiles økonomisjef, Francisco Lepeley, kommer det frem i en pressemelding. 

Kvalitetsinformasjon

Han fremhevet tilgjengeligheten av sektoranalyser som eksisterer i Norge, noe som gir investeringsfellesskapet blant annet kvalitetsinformasjon for sine investeringsbeslutninger.

Transaksjonsformatet vurderer utstedelse av nye aksjer, som vil bli tilbudt i Chile og internasjonale markeder i form av innskudd registrert på Oslo Børs. Etter gjennomføringen av transaksjonen vil aksjene i AquaChile bli handlet på Santiago og Oslo-børsene, sistnevnte som innskuddssertifikater.

AquaChile forventer å produsere 110.000 tonn Atlantisk laks, coho laks, ørret og tilapia i år. Selskapet har mer enn 25 års erfaring med å eksportere sine produkter til mer enn 35 markeder.