Jim Olaisen fra Aquamed. Foto: Europharma.

Aquamed klar til produksjon av medisinfôr

Aquamed AS har fått alle godkjenninger på plass og kan nå starte produksjon av medisinfôr ved selskapets nye fabrikk på Leknes i Lofoten, melder selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lang ventetid på leveranser av medisinfôr har vært en utfordring for oppdretterne det siste året. Det vil det nystartede selskapet i Lofoten gjøre noe med.

- I Norge blir Aquamed den eneste produsenten som fokuserer 100 prosent på produksjon av medisinfôr. Det gir oss muligheten til å respondere raskt i produksjonen og få fôret ut til kunden i rett tid. Det er avgjørende at medisineringen starter når den skal, men for å lykkes med dette er det også viktig at oppdretteren tar tidlig kontakt med oss, sier daglig leder i Aquamed, Jim Olaisen.

Aquamed-fabrikken. Foto: Aquamed.

- Vi har gode logistikkløsninger på plass, med båter som går faste ruter mellom Stavanger og Finnmark. Alle båtene er utstyrt med moderne lossesystemer som blåser fôret direkte i siloene på lokalitetene, forsikrer han.

Aquameds nye fabrikk på Leknes vil ikke produsere selve fôret, men utføre den siste avgjørende prosessen som gjør grunnproduktet om til effektivt medisinfôr. I utgangspunktet vil søsterselskapet Polarfeed være leverandør av fôr til fabrikken på Leknes, men Aquamed åpner også for å bruke fôr fra andre produsenter.

IfølgeOlaisen vil Aquamed i første omgang fokusere på produksjon av fôrbaserte lusemidler, men selskapet vil etter hvert også kunne tilby andre former for fôrbaserte legemidler.

Aquamed AS eies av Nordly Holding AS som videre er eier av flere leverandørselskaper til oppdrettsnæringen, deriblant Europharma. Konsernet som helhet eies av Jim-Roger Nordly, som ser fram til å trykke på startknappen ved fabrikken på Leknes.

-Aquamed er en viktig satsing for oss. Vi skal være en komplett leverandør av legemidler til oppdrettsnæringen, og da blir dette en naturlig vei å gå. Jeg tror også næringen vil tjene på at det finnes en spesialisert leverandør av medisinfôr som har dette som eneste fokus, sier han.