Gå til innhold
Annonse
AquaOptima har inngått en kontrakt med NRS om RAS-teknologi til NRS sitt første somoltanlegg. Foto: AquaOptima
AquaOptima har inngått en kontrakt med NRS om RAS-teknologi til NRS sitt første somoltanlegg. Foto: AquaOptima

Norway Royal Salmon (NRS) har valgt AquaOptima som leverandør av RAS-teknologi til sitt aller første smoltanlegg, skriver selskapet i en pressemelding.

Annonse

- Det nye settefiskanlegget har et totalt karvolum på 16 350 kubikk, fordelt på 39 oppdrettskar. Anlegget ligger i Dåfjord i Troms og grunnarbeider ferdigstilles i løpet av juni. Byggestart er satt til august 2019 og det komplette anlegget skal etter planen stå ferdig i 2021, forteller de.

AquaOptima er totalleverandør av RAS-teknologi til anlegget, og skal prosjektere, designe og levere et nøkkelferdig RAS-anlegg.

- NRS har hatt et tydelig ønske om å få levert et anlegg med effektiv fiskelogistikk, optimal vannkvalitet og med driftssikker teknologi. Disse kravene stemmer godt overens med våre styrker, forklarer CEO i AquaOptima, Børge Søraas.

Grunnarbeidet til RAS-anlegget ferdigstilles i løpet av juni, og byggestart er august 2019. Foto: AquaOptima
Grunnarbeidet til RAS-anlegget ferdigstilles i løpet av juni, og byggestart er august 2019. Foto: AquaOptima

Erfaring med RAS

- Vi har valgt AquaOptima som RAS-leverandør fordi de har solide patenter og løsninger på blant annet partikkelfeller og avløp. Vi mener at teknologien deres sikrer et effektivt og plassbesparende RAS-anlegg med optimal vannkvalitet, sier konserndirektør for settefisk i NRS, Tore Evjen.

Evjen forteller videre at AquaOptima er en erfaren leverandør av RAS-teknologi og en sentral leverandør i dette prosjektet, og at de i dialogfasen snakket med flere leverandører

- I denne fasen utmerket de seg positivt. AquaOptima leverte hele veien på både tid og kvalitet. Samarbeidet har vært svært godt så langt og jeg forventer at det også vil fortsette slik, sier Evjen.

Styrket posisjon i det norske markedet

AquaOptima har den siste tiden styrket den strategiske satsingen sin på det norske markedet, etter å ha vært i det internasjonale RAS-markedet i flere tiår.

- At vi ble valgt som leverandør på dette anlegget er også en tydelig bekreftelse på at vår satsing på det norske markedet bærer frukter. Dette er det andre store RAS-prosjektet vi har blitt valgt som leverandør til på kort tid, sier COO i AquaOptima, Eskil Forås.

Rustet for fremtiden

AquaOptima skriver i pressemeldingen at de har styrket teamet sitt for å møte etterspørselen fra markedet.

- Vi har rustet opp slik at vi både kan håndtere Dåfjord-prosjektet, og samtidig ta på oss nye prosjekter i tiden fremover. Dette er en satsing vi har planlagt over tid og som vi nå ser resultatene av, avslutter Søraas i AquaOptima.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse