Gå til innhold
Annonse

Arnalax og Arctic Sea Farm har fått ASC-sertifisert laksen

Steinunn Gudny Einarsdottir, Arctic Sea Farm. Foto: Bernhardur Gudmundsson, Artic Sea Farm
Steinunn Gudny Einarsdottir, Arctic Sea Farm. Foto: Bernhardur Gudmundsson, Artic Sea Farm

De islandske oppdretterne Arnarlax og Arctic Sea Farm har nå oppnådd ASC-sertifisering. Det betyr at all laks som produseres fra de islandske vestfjordene i 2019, vil bli ASC-sertifisert. 

Annonse

- Vi er veldig glade for å motta ASC-sertifisering. Dette understreker vårt løfte om å øke kvaliteten og drive vår virksomhet på en bærekraftig og ansvarlig måte, sier konsernsjef i Arnarlax, Kristian Matthiasson.

ASC-standarden er utviklet i samarbeid mellom akvakulturindustrien og WWF. ASC-sertifiserte lokaliteter forplikter seg til å redusere virkningen på lokale økosystemer på ulike måter, ofte utover det som kreves av lokale lover og forskrifter.

Mens Arnarlax meldte om sin første ASC-sertifisering før jul, mottok nabooperatør Arctic Sea Farm nylig re-sertifisering som de har holdt de siste tre årene. Dette betyr at all oppdrettslaks oppdrettet fra Islands vestfjorder i 2019 vil bli ASC-sertifisert. Mellom dem produserte de to selskapene 6 670 tonn laks i 2018.

- Å oppnå ASC-status har verdi for oss, både fordi vi har miljømessige fokuserte kunder, men også fordi sertifiseringsprosessen strekker oss for å holde seg foran spillet når det gjelder bærekraft, sier Stein Ove Tveiten, administrerende direktør i Arctic Sea Farm.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse