Gå til innhold
Annonse
Kunnskapssenteret i Gildeskål, jenteleir. Havbruksleir
Kunnskapssenteret i Gildeskål, jenteleir. Havbruksleir

Nå er det klart for fiskeri- og havbruksleir også for gutter. Etter 17 år med vellykka jenteleirer arrangerer Kunnskapssenteret i Gildeskål i høst den aller første gutteleiren på Inndyr.

Annonse

KiG inviterte gutter fra 9. og 10. trinn, og nå er 12 unge karer fra nesten hele Nordland klar til leiren, som blir gjennomført i uke 47, 18.-21. november.

- Vi har faktisk fått brev fra gutter som er indignert over at det bare er jenter som har fått bli med på leir, sier Camilla Kristensen, som er prosjektleder.

Jenteleiren har vært et bevisst rekrutteringstiltak for å få flere jenter inn i denne svært mannsdominerte næringa, men det er tydelig at også unge gutter har lyst til å prøve seg.

- Og næringen trenger alle som har lyst og interesse, sier Camilla.

På leiren skal ungdommene blant annet forske på smoltifisering på Sundsfjord Smolt, gå gjennom arbeidsoppgaver på Forskningsstasjonen Gifas, fiske med skolebåten Salthammer og gjennomføre en overlevingsøvelse. Om kveldene blir det fritidsaktiviteter sammen med lokale elever og grottetur med grilling. Målet med leiren er å inspirere og motivere ungdom til å velge utdanning og yrke innafor marin sektor, og etter hvert å slå seg ned i et kystsamfunn i Nordland.

Les også: Langt høyere kvinneandel på settefiskanlegg

Her et bilde fra fjorårets jenteleir. Foto: Kunnskapssenteret i Gildeskål
Her et bilde fra fjorårets jenteleir. Foto: Kunnskapssenteret i Gildeskål