Perspektivskisse av det nye flekksteinbitanlegget som skal plasseres på Ylvingen i Vega Kommune. Illustrasjon av Moldskred AS.

Artec Aqua skal bygge nytt matfiskanlegg for flekksteinbit

Byggherre Råknes Gård, Sjømat AS, har signert en totalentrepriseavtale med Artec Aqua AS for bygging av et matfiskanlegg for flekksteinbit. En avtale verdt 750 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Anlegget skal bygges på øya Ylvingen i Vega kommune, Nordland fylke, melder Artec Aqua i en pressemelding. 

Produksjonskapasiteten vil være 4000 tonn pr. år i et anlegg som vil ta dagens produksjonsformer ett trinn videre mot økt effektivitet og bedret fiskehelse.
Avtalen mellom Råknes Gård Sjømat og Artec Aqua AS, er en samspillsavtale som vil omhandle prosjektutvikling, konsesjon, regulering, prosjektering og bygging av et nøkkelferdig oppdrettsanlegg.

Som Kyst.no tidligere har omtalt er planen til selskapet er å utvikle et moderne innendørs oppdrettsanlegg for flekksteinbit som er skalerbart for fremtiden. 

Planen til Råknes Gård Sjømat er å utvikle et moderne innendørs oppdrettsanlegg for flekksteinbit som er skalerbart for fremtiden. Dette er det Artec Aqua som skal bygge. Illustrasjonsfoto av flekksteinbit: Akvaplan Niva AS

Daglig leder Frode Jan Dvergsdal forteller til Kyst.no at planlagt produksjon av matfisk er ca. 4000 tonn per år på anlegget på Ylvingen. 

Artec Aqua skriver at det totale bygg-arealet vil være ca. 20 000 m2. Antatt totalkostnad for prosjektet er 750 millioner kroner. Teknologien i anlegget vil være av type Artec Aqua Hybrid SystemTM, der ca. 80 % av vannet gjenbrukes.

- Vi i Artec Aqua ser på kontrakten som en anerkjennelse av vår teknologi, kompetanse på prosjektering og prosjektgjennomføring. Kontrakten er også et viktig steg i å utvide våre kjerneområder til andre arter enn laks og ørret, sier daglig leder Ingegjerd Eidsvik.

Les også: Vil etablere gjennomstrømningsanlegg for flekksteinbit