Gå til innhold
Annonse

Atlantic Sapphire har økt verdien med halvannen milliard på en måned

Atlantic Sapphire har tatt et stort byks på børsen den siste tiden. Her kan man se video fra anlegget deres i Danmark. Foto: Atlantic Sapphire

Den landbaserte lakseprodusenten som skal mette konsumenter i USA, har siden januar økt verdien på selskapet med halvannen milliard.

Annonse

Aksjer i selskapet ble ifølge Oslo Børs i går omsatt for 93 kr pr aksje, noe som gir en selskapsverdi på 5,8 milliarder kroner. Ser man på siste handelsdato i desember, kostet en aksje i Atlantic Sapphire 69 kroner – og selskapet var dermed verdt 4,3 milliarder.

Som følge av dette har Atlantic Sapphire bare siden nyttår økt sin verdi med cirka 1,5 milliarder kroner.

Det er under ett år siden de ble introdusert på børsen. 15. mai var kursen på  47,5 kroner pr. aksje, noe som ga en selskapsverdi på ca. 3 milliarder kroner. Verdien er dermed nær doblet på ni måneder.

Atlantic Sapphire er en aktør innenfor landbasert lakseoppdrett. Selskapet etablerte sitt innovasjonssenter i Danmark i 2011, med fokus på å skape bærekraftig og miljøvennlig teknologi som gjør selskapet i stand til å produsere for forbrukermarkedet på kommersielt nivå.

Ny milepæl i Miami

Atlantic Sapphire nådde også en ny milepæl på anlegget deres i Miami på mandag.

I følge konsernsjef Johan Andreassen har de nå flyttet de to første kommersielle partiene fra klekkeriet til oppdrettskar. Han sier dette lot seg gjøre takket være en stor innsats fra hele teamet, ca. to måneder etter at den norske- og islandske rognen ble importert.

Andreassen har tidligere uttalt at de forventer å begynne å slakte fisken allerede høsten 2020.

Saken fortsetter nedenfor.

Her fôrer grunnlegger og styreleder Christian Sørensen i Billund Aquaculture den første yngelen. Selskapet er samarbeidspartner med Atlantic Sapphire og har vært med å designe det amerikanske anlegget. Foto: Atlantic Sapphire
Her fôrer grunnlegger og styreleder Christian Sørensen i Billund Aquaculture den første yngelen. Selskapet er samarbeidspartner med Atlantic Sapphire og har vært med å designe det amerikanske anlegget. Foto: Atlantic Sapphire

Effektiv og bærekraftig

Atlantic Sapphire laks for salg i Danmark. Foto: Atlantic Sapphire
Atlantic Sapphire laks for salg i Danmark. Foto: Atlantic Sapphire

Ole Christian Norvik, administrerende direktør i Atlantc Sapphire Danmark sa nylig under YoungFish-konferansen at han har stor tro på det de holder på med, og selskapet har et formål om å endre landbasert teknologi lokalt, for så å kunne benytte teknologien globalt.

Atlantic Sapphire bygger nå sitt første anlegg i Miami, Florida, USA og har sikret vannhåndteringstillatelser for en produksjon opptil 90 000 tonn per år.

Norvik fortalte at de har en produksjonskapasitet på 2,4 tusen tonn hvert år, på vestkysten i Danmark, der den kommersielle piloten deres er.

- Målet vårt er å kutte ned i produksjonskjeden. Vi har en effektiv og bærekraftig måte å drive på. Vi tar inn rogn, vi tar inn fôr, og alt produseres under ett tak, poengterte han.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse