Atle Eide. Foto: HitecVision

Atle Eide er nytt styremedlem i Kontali AS

Atle Eide er på Kontalis ekstraordinære generalforsamling valgt til nytt styremedlem analyseselskapet .

Publisert Sist oppdatert

- Atle Eide bringer nye perspektiver, ny innsikt og ny strategisk tenking til Kontali. Hans erfaring blir svært viktig i den vekstfasen som Kontali nå gjennomgår, sier Espen Zachariassen, styreleder i Kontali i en pressemelding. 

Eide var inntil nylig styreleder i Salmar. Han har flere verv i og utenfor sjømatindustrien, blant annet som styremedlem i Sjømat Norge og styreleder for Scale AQ. Eide har også erfaring fra Skretting, Hydro Seafood, Kverneland Group og som administrerende direktør i det som da het Marine Harvest.

Kontali beskriver seg selv som et kompetansesenter for havbruk og fiskeri.

- Den globale sjømatnæringen trenger bedre beslutningsunderlag. Investeringene er økende, verdiene er høyere, risikoen er større og konkurransen er tøffere. Kontali sitter på kompetansen, databasene og nettverkene som kan levere dataene som danner grunnlaget for bedre beslutninger, sier Eide.

- Vi ser i dag stadig flere større selskaper, stadig flere børsnoterte selskaper, flere profesjonelle investorer og investeringsbanker, alle med omfattende krav til dokumentasjon og informasjon. Her har Kontali et unikt utgangspunkt. Det gjelder ikke minst mot de nye produksjonsformene av både laks, tilapia og reker – drevet frem av teknologi for landbasert oppdrett og konsumenters ønske om kortreist mat, sier Eide.

Eide ble valgt som styremedlem på Kontalis ekstraordinære generalforsamling midt i juni. Kontali-styret består ellers av styreleder Espen Zachariassen (CEO, Alytic) og styremedlemmene Sigve Litsheim (VP Business Development Technology, Alytic) og Jan Erik Øksenvåg (Senior Analyst, Kontali).

Alytic, et selskap etablert av Arendals Fossekompani for å utvikle datadrevne selskaper, ble majoritetsaksjonær i Kontali i fjor etter å ha kjøpt 71 prosent av aksjene i selskapet. Kontali melder antallet ansatte i løpet av 2021 vil ha doblet seg.