Utviklingskonseptet "OceanGlobe". Illustrasjon: Blom Fiskeoppdrett.

Avslag til Blom Fiskeoppdretts utviklingskonsept

Fiskeridirektoratet har avslått Blom Fiskeoppdrett AS sin søknad om seks utviklingstillatelser til konseptet «OceanGlobe».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeridirektoratet skriver i avslaget at de fatter med dette vedtak om å avslå søknaden for konseptet OceanGlobe fordi direktoratet har kommet til at det omsøkte konseptet ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon».

Konseptet OceanGlobe skal bestå av en flåte og en kuleformet merd (globe) med arbeidsplattform. OceanGlobe skal kunne brukes til produksjon på ordinære lokaliteter og på nye eksponerte lokaliteter offshore.

De skriver også at Fiskeridirektoratet har ovenfor kommet til at prosjektet innebærer ny produksjonsteknologi, og at prosjektet i begrenset grad kan bidra til å løse akvakulturnæringens utfordringer med areal, rømming og utslipp.

- Videre har Fiskeridirektoratet funnet det usikkert om konseptet kan realiseres. Fiskeridirektoratet påpeker at vilkåret om «betydelig innovasjon» innebærer en høy terskel, og at ikke enhver forbedring vil innebære «betydelig innovasjon». Det stilles også høye krav til den tekniske dokumentasjonen i søknaden. På denne bakgrunn er Fiskeridirektoratet kommet til at konseptet OceanGlobe samlet sett ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon», kommer det frem i avslaget.