Steinar Reiten i KrF sier partiet vil avvente en innstilling fra NOU-utvalget. Foto: KrF

Avviser ikke nytt skatteregime for oppdrettsnæringen

- Lakseskatten kan bli en inntekt for vertskommunene, forteller stortingspolitiker Steinar Reiten (KrF). En mulig særskatt for oppdrettsnæringen kan fortsatt bli en realitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flere av regjeringspartiene, inkludert Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet har ytret en motstand mot en mulig særbeskatning av oppdrettsnæringen. Senest i helgen stemte Høyres landsmøte mot å innføre særskatter på fiskeri og havbruk. Det kan derfor se ut som særskatten er i det blå før NOU-utvalget har fått en sjanse til å legge frem sin anbefaling.

Les også:  «Særskatteutvalget» for havbruk kan legge ned arbeidet

Kyst.no har vært i kontakt med stortingspolitiker Steinar Reiten (KrF) som poengterer at det nedsatte NOU-utvalget var en felles bestilling fra regjeringspartiene (H, V og FRP), pluss Arbeiderpartiet og KrF, for å se på forskjellige modeller for beskatning for oppdrettsnæringen.

- Vi i KrF var åpen for å få et utvalg til å se på dette på brei basis, sier han. Reiten forteller videre at partiet vil avvente en innstilling fra NOU-utvalget.

Verdiskapning til kommunene

Reiten, som sitter i næringskomiteen, understreker også at KrF ønsker at vertskommunene kan få en større andel av verdiskapningen, og at dette var en forutsetning fra KrF sin side.    

- Vi avviser ikke her og nå at det kan komme et nytt skatteregime for oppdrettsnæringen. Det som er vesentlig er at skatteører pløyes tilbake til vertskommunene, sier han.

Mulig omkamp

Stortingspolitikeren har ikke noen sterk formening om Venstres, Høyres eller FrP sin motstand mot en mulig særskatt,  men forteller at KrF ikke har endret mening om å avvente til utvalget kommer med sin innstilling.

- Jeg håper at dette ikke er en omkamp om hele problematikken i og med at KRF har kommet i regjering, sier Reiten avslutningsvis.