Fôrskipet levert fra JT Electric til Bakkafrost. Foto: JT Electric.

Bakkafrost kjøper "fôrskip" fra JT Electric

Bakkafrost har inngått en avtale med JT Electric om levering av en 75 meter lang fôrflåte. Flåten skal brukes til lakseoppdrett i Suðuroy, og er et ombygget bulkskip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bakkafrost har inngått en avtale med JT Electric om levering av en 75 meter lang fôrflåte, som skal ligge fast forankret og utrustes med et fôrlager med kapasitet på 750 - 800 tonn og et automatisk fôringsanlegg utviklet av JT Electric på Færøyene. Dette skriver JT Electric i en pressemelding.

Prosjektet omfatter kjøp og ombygging av et bulkskip, for å få et skrog som er tilpasset de mer krevende lokalitetsforholdene på Færøyene. Fôrflåten skal leveres til Bakkafrost iløpet av syv måneder.

- Det har meget stor betydning for oss, at Bakkafrost igen har valgt en løsning fra oss, sier prosjektleder Ólavur Thomsen i meldingen.

- Dette motiverer oss til å fortsette med å forbedre våre produkter og tjenester.

Ombyggingen av bulkskipet vil gjennomføres på et skipsverft i Polen, og ansatte fra JT Electric skal lede prosjektet og levere deler av arbeidet iløpet av de neste syv månedene.

- Fôringsystemet ombord utviklet i tett samarbeid med de færøyske fiskeoppdrettere. Med deres inspirasjon og kunnskap på området, så mener vi at systemet er konkurransedyktig både på Færøyene og i utlandet.

Om JT Electric: 

  • JT Electric har 35 ansatte hvor seks arbeider i produktutviklingsavdelingen, som arbeider med å utvikle systemer og produkter til lakseoppdrett på Færøyene, Norge og i utlandet.
  • Selskapet leverer også automatiske fôringsanlegg for rensefisk som kan integreres med eksisterende flåter og IT-systemer.