Gå til innhold
Annonse
Fra venstre Ólavur Thomsen, Suni Justinussen, Oddvald Olsen og Regin Jacobsen. Foto:  JT electric
Fra venstre Ólavur Thomsen, Suni Justinussen, Oddvald Olsen og Regin Jacobsen. Foto: JT electric

Bakkafrost har inngått en kontrakt med JT Electric om kjøp av en 75 meter lang fôrflåte med skipsdesign. Dette er den andre flåten av denne typen, som JT Electric skal levere til Bakkafrost i 2018.

Annonse

- Vi er glade for at Bakkafrost enda en gang har valgt denne løsningen fra oss, sier Suni Justinussen, administrerende direktør i JT electric på Færøyerne i en pressemelding.

Flåten skal ifølge selskapet bli leveret med fôringsanlegg fra JT electric. De skal også stå for arbeidet som blir gjennomført på et skipsverft i Polen. Teknologien ombord er utviklet på Færøyene og leveres til skipsverftet i Polen for innstallering.

Dette er den åttende fôrflåten av dette designet, de leverer til det færøyske markedet.

- Flere av de færøyske lokalitetene for lakseopdrett er utsatte for dårlig vær og høye bølger, og trenger derfor robuste løsninger utover den normale standarden mtp. konstruksjon, størrelse og lengde. Videre har det også vært en tendens til at oppdrettere søker lenger ut i fjordene for bedre utskifting av sjøvann og bedre vekstvilkår, noe som gjør at man forventer en økning i etterspørselen fremover, skriver de.

Det arbeider i dag 33 ansatte i JT electric, hvor seks arbeider med utvikling av systemer til akvakultur.

  

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse