Ballastvannrensesystemet skal brukes om bord brønnbåten «Hordagut». Illustrasjon: Heimli/Fitjar Mekaniske Verksted

Ballast-vannrensesystem til brønnbåt

Fitjar Mekaniske Verksted har tildelt en kontrakt til PG Flow Solutions for å levere ballastvannrensesystem til en brønnbåt som skipsverftet bygger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som del av avtalen skal PG Flow Solutions levere selskapets IMO-godkjente PG-Hyde ballastvannrensesystem som er basert på UV-teknologi i kombinasjon med automatiske, selvrensende filtre, skriver selskapene i en pressemelding. PG-Hyde rensesystemet steriliserer ballastvannet ved både ballastering og deballastering. Systemet skal leveres i fjerde kvartal 2019.

Ballastvannrensesystemet skal brukes om bord brønnbåten «Hordagut», som er nybygg nr. 44 fra Fitjar Mekaniske Verksted AS. Båten har et lasteromvolum på 4700 kubikkmeter og skal leveres til Hordalaks AS.

– Fitjar Mekaniske Verksted har i løpet av det siste tiåret evnet å posisjonere seg som den mest komplette skipsbyggeren innen akvakulturnæringen. For oss å bli valgt som underleverandør er derfor, som vi ser det, et viktig kvalitetsstempel for ballastvannrensesystemet vårt. Vi ser frem til å samarbeide med verftet på «Hordagut» nybygget, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

Ikke oppgitt verdi

PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Eierne av Hordalaks AS er oppdrettsselskapene Blom Fiskeoppdrett AS, Kobbevik & Furuholmen Oppdrett AS, Fremskridt laks AS, Fylkesnes Fisk AS og Engesund Fiskeoppdrett AS. Fartøyet skal primært jobbe for disse selskapene som total disponerer 25 matfiskkonsesjoner i Hordaland.

I en separat avtale ble PG Flow Solutions tidligere denne måneden tildelt en kontrakt for å levere en sjøvanns-sirkulasjonspumpe til «Hordagut», som underleverandør til MMC First Process.

PG Flow Solutions tilbyr proprietære løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapet har sin opprinnelse fra pumper og pumpesystemer. Selskapets hovedfabrikasjonsanlegg ligger i Sande i Vestfold og i Worcester, Storbritannia. Selskapet har også et fabrikasjonsanlegg i Al Khobar i Saudi Arabia og et serviceanlegg i Ningbo, Kina.