SSC-lokalitet i Skottland. Illustrasjonsfoto: Rob Fletcher.

Bedret biologi ga rekordhalvår for SSC

The Scottish Salmon Company (SSC) melder at et sterkt marked og tiltak for bedret biologi, gir knallresultater for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I deres halvtårsrapportering skriver de at inntektene i første halvår økte med 25% sammenlignet med samme periode i  fjor. Det gir selskapet en rekordhøy omsetning på 72 millioner pund mot 57,6 millioner pund i 2016.

Slaktet volum for halvåret endte på 11 617 tonn mot 13 123 tonn samme periode i fjor. De reduserte volumene skyldtes forsert slakt i andre halvår 2016, som igjen ga en lavere biomasse i 2017.

Selskapet skriver at et godt markedet, en høyere slaktevekt og fokus på forbedret drift, bidro til resultatet. De skriver også at stigende etterspørsel etter skotsk laks, ga en god pris og økte  inntjeningen fra fjorårets EBIT per kilo kg til 1,65 pund (2016: 0,39), før verdijustering.

- Eksportsalget har økt i viktige områder som Japan, hvor vi nettopp var på å Seafood Expo. Tilbakemeldingene på våre produkter har vært overveldende positive, spesielt vår Native Hebridean Salmon, sier Craig Anderson, administrerende direktør i The Scottish Salmon Company i en børsmelding.

Bedret biologi

Selskapet skriver at den biologiske situasjonen fortsatt er utfordrende i hele bransjen, og at de fremover vil ha sterkt fokus på biologien, og jobbe men nye og forebyggende strategier for å bedre denne. Det understrekes også at selskapets evne til å håndtere biologien har forbedret seg betydelig sammenlignet med fjoråret.

De forteller at selskapet i løpet av første halvår 2017 trådte inn nye markeder i Østen og at de utvidet sin tilstedeværelse i Nord-Amerika. Sammen med Label Rouge-laks, er det Native Hebridean Brand som er forventet å være en viktig driver for eksportveksten fremover. I løpet av første halvår 2017 utgjorde eksportsalget 52% av omsetningen til selskapet (H1 2016: 42%).

Fremover vil de øke kapasiteten  på eksisterende lokaliteter og forbedre operasjonell effektivitet. De viser blant annet til at  deres nye lokalitet Portree på Isle of Skye vil gi 2000 nye tonn, i  tillegg til at de har søkt om flere utvidelser av lokaliteter. Portree skal være ferdig bygget i 2018 med første slakt forventet i slutten av 2019. De nevner også at investeringer i infrastruktur har skjedd gjennom hele perioden, inkludert kjøp av klekkeri.

- Vår prosjekterte utvikling av lokaliteter og sikring av langsiktige kunders relasjoner både hjemme og i utlandet, ligger til grunn for vår vekststrateg og forbli vårt hovedfokus for resten av 2017, sier Anderson.