Illustrasjonsfoto av laks: Benchmark Holdings Plc.

Benchmark Genetics forbereder seg på digital transformasjon

Avansert digital teknologi har inntatt havbruksnæringen. For å være i forkant av denne utviklingen har Benchmark Genetics utnevnt Bara Gunnlaugsdottir til stillingen som Head of Digital Technologies.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I sin nye rolle vil hun lede utviklingen av digitale strategier og innovasjonsprogrammer for divisjonen, herunder de strategiske styringssystemene innen produksjon, kvalitet og miljø. Som Head of Digital Technologies skal hun lede utviklingen, implementeringen og vedlikeholdet av applikasjonssystemer og sørge for at Benchmark Genetics står godt posisjonert for en digital fremtid, melder selskapet i en pressemelding. 

Bara Gunnlaugsdottir ble så langt tilbake som i 2004 ansatt som produksjonssjef i Benchmark sin islandske virksomhet, StofnFiskur. Hun hadde flere lederstillinger i StofnFiskur før hun ble utnevnt til Head of Strategic Business Systems i 2018, en stilling hun har hatt frem til nå.

Benchmark Genetics har utnevnt Bara Gunnlaugsdottir til stillingen som Head of Digital Technologies. Foto: Benchmark Genetics.

- Rivende utvikling

Bara har en bred utdanning innen akvakultur, bedriftsledelse og teknologi. Hun har et diplom i havbruk fra universitetet i Holar, Island, en BSc i Business Management fra universitetet Akureyri, Island og en MBA fra universitetet i Reykjavík, Island. Nylig fullførte hun et program i digital transformasjon ved MIT. Denne solide kompetansen vil hun ta med seg inn i sin nye rolle.

- Det er med glede og respekt at jeg har påtatt meg ansvaret for å sike at Benchmark Genetics henger med i den rivende utviklingen som skjer innen digital teknologi. Vi jobber med flere viktige prosjekter som vil forbedre informasjonsstrukturen vår og tilføre sanntidsinformasjon fra våre operasjonelle virksomheter. Her vil vi kombinere egenutvikling med IoT-teknologi og verktøy for forretningsinformasjon, sier hun.

Gunlaugsdottir er overbevist om at deling av kunnskap og erfaringer på tvers av verdikjeden er veien å gå for å sikre et best mulig sluttprodukt.

- Derfor vil vi samarbeide tett med våre kunder og partnere på teknologiutvikling. Våre mest avanserte kunder bruker allerede teknologier som Blockchain og AI, og jeg er overbevist om at disse teknologiene vil spille en viktig rolle for avlsselskapene fremover, utdyper Bara Gunnlaugsdottir.

Jan-Emil Johannessen som er Head of Benchmark Genetics er enig med Gunnlaugsdottir.

- Innovasjon er hjertet i vår virksomhet. For å være i forkant på dette området, må vi ha digitale systemer som sikrer at vi er innrettet for fremtiden. Jeg er trygg på at Bara Gunnlaugsdottir er den rette personen for stillingen med bakgrunn i hennes lange erfaring fra ulike lederroller i avlsbransjen, og at hun de siste årene har hatt ansvaret for å lede utviklingen og implementeringen av flere av våre strategiske digitale systemer.