Jørn Thodesen kommer fra stillingen som Senior Scientific Advisor i Benchmark Genetics. Foto: Privat.

Benchmark Genetics styrker sin satsing på konsulenttjenester

Benchmark Genetics har lange tradisjoner i å levere tekniske genetiske tjenester til avlsprogram for arter i oppdrett over hele verden. Nå styrker selskapet satsingen på dette området, og har ansatt Jørn Thodesen som Business Manager – Applied Genetics Consultancy med virkning fra 1. oktober 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jørn Thodesen kommer fra stillingen som Senior Scientific Advisor i Benchmark Genetics, hvor han i en årrekke har hatt ansvar for rådgivning og oppfølging av eksterne avlsprogrammer i både Asia og Europa. Hans utdanning innbefatter en doktorgrad fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU og en master i ledelse fra Handelshøyskolen BI.

I den nye stillingen vil Jørn få ansvar for å etablere nye kunderelasjoner, men også for utviklingen av konsulenttjenester som er tilpasset etterspørselen fra ulike segmenter i det globale markedet. Dette markedet består av alt fra store, helintegrerte oppdrettsbedrifter til små og spesialiserte avlsprogrammer.

- Jeg er veldig glad for at Jørn Thodesen har takket ja til denne spennende rollen som utgjør en viktig brikke i den strategiske satsingen vår på tekniske genetiske tjenester til eksterne klienter, sier Morten Rye, direktør for genetikk i Benchmark Genetics. -Vi er allerede internasjonalt ledende på dette området. Gjennom vårt arbeid i Akvaforsk Genetics Center, nå en del av Benchmark Genetics, har vi vært involvert i mer enn 20 avlsprogrammer for 15 akvatiske arter i ulike deler av verden. 

Jørn Thodesen er allerede i gang med de nye oppgavene, som fortiden gjennomføres fra hjemmekontoret på Levanger i Trøndelag.

- Akvakultur er et svært viktig bidrag til en mer bærekraftig matvareproduksjon, og den nye stillingen har til hensikt å bistå akvakulturselskaper i å oppnå forbedret produksjonsutbytte og økt dyrevelferd. -Dette finner jeg svært motiverende, sier Thodesen. 

- Jeg har stor tro på at jeg i samarbeid med det øvrige teamet vårt av genetikere, spesialister, salg og marked, skal lykkes med å skape videre vekst for Benchmark Genetics på dette området, avslutter han.