Malcolm Pye er CEO i Benchmark. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Benchmark slår sine krefter sammen med chilensk selskap

Avls- og fiskehelseselskapet har inngått en joint venture med det største lakseselskapet i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Benchmark legger 16,25 millioner dollar på bordet for en 49 % andel i det nye joint venture selskapet.

- Benchmark er glad for å kunngjøre en avtale om å finansiere et chilensk avls- og genetikkforetak sammen med oppdrettsselskapet AquaChile, skriver de i en børsmelding.

AquaChile er verdens sjette største lakseprodusent og den største i Chile.

Brekkstang inn i Chile

Malcolm Pye, konsernsjef i Benchmark, er fornøyd med kunngjøringen i et marked der Benchmark for tiden har en begrenset tilstedeværelse.

- Vi er veldig glade for å kunngjøre vårt chilenske joint venture, som vil hjelpe oss å akselerere og risikoredusere vår vekststrategi i Chile, verdens nest største laksemarked, hvor vi er underrepresentert. Selskapet forventes å være lønnsomt fra første stund, sier han i børsmeldingen.

Han mener at å kombinerer AquaChiles eksisterende landbaserte produksjon og lokalt tilpasset genetikk, med Benchmarks avls- og genetikk kompetanse, vil skape det han kaller drift i verdensklasse.

- Fleksibiliteten til å bruke våre anlegg på Island for å støtte joint venture-selskapet vil gi oss et sterk konkurransefortrinn i markedet.

Fornøyd så langt med året

Pye kommenterer også så vidt Benchmarks drift så langt i år.

- Etter en godt første halvår er vi på vei til å møte forventningene våre for inneværende regnskapsår. Den fortsatt voksende globale etterspørselen etter akvakulturprodukter, kombinert med de sykdomsutfordringene industrien står overfor, gir oss en sterk posisjon til å skape vekst og avkastning i årene som kommer, sier Pye.