Benchmark ivesterte nylig 16 millioner pund i et nytt utviklingsanlegg for vaksiner i Braintree. Foto: Benchmark.

- Benchmark størst i verden på akva-bioteknologi

Benchmark Holding fikk et rekordunderskudd for forrige regnskapsår, men lar seg ikke synlig bekymre av den grunn. – Vi er nå verdens største aktør innen akvakultur-bioteknologi, sier selskapetsleder Malcolm Pye. Noe av omsetningen kommer fra økt salg av Salmosan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Malcolm Pye kommenterte Benchmarks status i forbindelse med mandagens offentliggjøring av regnskapstallene for regnskapsåret som ble avsluttet i slutten av september i fjor. Han kaller året for et transformerende år for selskapets engasjement innenfor bioteknologi knyttet til akvakultur, der nå hele 90 % av selskapets aktivitet handler om dette.

- Det store tapet sist regnskapsår på 22,3 millioner pund skriver seg i stor grad til oppkjøpet av INVE Akvakultur i desember 2015 på 230 millioner pund, noe som resulterte i en ny avdeling som fikk navnet «Advanced Animal Nutrition divisjon». Denne ble også tilført 11,7 millioner pund i FoU-investeringer, sier han.

Inntektene steg derimot i fjor fra 44,2 millioner pund 109.4 millioner pund, delvis forklart av INVE-s omsetning på 55 millioner pund årlig, men også fra et økt salg av Salmosan, som datterselskapet Fish Vet Group har lisensen til.

EBITDA før avskrivinger og oppkjøpsrelaterte kostnader, var på pluss 9,2 millioner pund sammenlignet med et tap på 5.7 millioner året før.

Av de operasjonelle høydepunktene nevner de en vellykket integrering av INVE inn i Benchmark-konsernet; de første salg av en «in-house» nodavirusvaksine for havabbor; etablering av et avlsprogram for tilapia i Asia; anskaffelse av et avlsprogram for reker i Columbia fra Ceniacua og bygging av et vaksineutviklingsanlegg i Essex ttil 16 millioner pund.

Men sist men ikke minst nevner de byggingen av et helårs, landbasert produksjonsenhet hos Salmobreed Salten i Norge, noe som vil øke konsernets lakserognproduksjon med 37,5%, samt 10-års kontrakter med tre lakseoppdrettere for å levere genetisk materiale, avl tjenester og helsestøtte.