Fra byggingen av anlegget i Salten. Foto: Salmobreed Salten.

Benchmarks øker sin rognkapasitet med 75%

Benchmarkselskapet Salmobreed sin rognproduksjon i Salten er i gang. Salget av rogn fra anlegget vil  starte i november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Saltenanlegget er bygget til de høyeste standarder for teknologi og biosikkerhet, og vil være det mest moderne produksjonsstedet for laksegg i verden. Den økte kapasiteten vil gjøre det mulig for Benchmark å levere biosikre egg året rundt, en betydelig fordel som bare er mulig med landbasert produksjon, skriver selskapet i en pressemelding.

De påpeker at utvikling av miljøvennlig, biosikker, landbasert produksjon er et kritisk element i å redusere sykdomsutfordringene  i laksebransjen, noe som igjen bidrar til langsiktig bærekraftig vekst.

Åpningen av anlegget er kulminasjonen av en toårig investering på ca 400 mill NOK. Anlegget er levert etter tidsplanen.

- Det nye anlegget vil øke Benchmarks interne kapasitet med 75 %. Selskapet kan dermed møte vektsbehovet i bransjen, skriver de videre.

Benchmark har så langt outsourcet deler av produksjonen. Det nye anlegget vil imidlertid gjøre det mulig for Benchmark å øke lønnsomheten internt.

Salg av befruktede egg begynner i november 2018, og ytterligere fisk vil bli tatt inn i anlegget for å øke volumene i løpet av 2019.

De første salgene vil begynne å gi seg positive utslag i regnskapet for 2019 (regnskapsåret slutter 30. september for dem red. anm.), mens full produksjonskapasitet først er forventet innen 2021.

- Anlegget ligger i Nord-Norge hvor lakseproduksjonen vokser raskt. Det nye anlegget vil tillate Benchmark å betjene denne voksende regionen, så vel som resten av Norge og internasjonale markeder, skriver de.

Konsernsjef i Benchmark, Malcolm Pye, selvsagt fornøyd med oppstarten.

- Åpningen av vårt nye anlegg i Salten er en svært viktig milepæl for Benchmark, noe som gjør at vi kan kapitalisere på de gunstige, langsiktige markedstrendene i bransjen. Vi forventer at det skal bidra med ytterligere inntekter ved høyere marginer fremover, sier han i en kommentar i pressemeldingen.