Gå til innhold
Annonse
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kaller Jens Stoltenberg en statsminister for sjømat Her fra et sushiarrangement for barn i Tokyo under statsministerens offisielle besøk i Japan i november 2012. Foto: Daniel Sannum Lauten/Norges sjømatråd.
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kaller Jens Stoltenberg en statsminister for sjømat Her fra et sushiarrangement for barn i Tokyo under statsministerens offisielle besøk i Japan i november 2012. Foto: Daniel Sannum Lauten/Norges sjømatråd.

Styreleder i Nordlaks, Jostein Refsnes, refset norske politikere generelt og og Arbeiderpartiet spesielt under Sjømatdagene tidligere i uken. Nå får han svar på tiltale fra Lisbeth Berg-Hansen.

Annonse

Pål Mugaas Jensen

Refsnes sa bla i saken vi hadde her på Kyst.no at han har mistet helt troen på Arbeiderpartiet som industribygger.

- Vi ser ofte statsminister Jens Stoltenberg avbildet i gul hjelm og rød overlevingsdrakt ombord i en oljeplattform. Hvor mange ganger ser vi ham iført rød flytevest og gummistøvler på en oppdrettsmerd eller med hvit frakk og munnbind i et fiskeindustrianlegg, jeg spør - hvor er det blitt av industriutviklingspartiet Det norske arbeiderparti?, sa han.

Les: Refsnes refser politikerne

- Refnes er selvfølgelig fullt klar over at vi ikke kan spise all oppdrettsfisken selv. Markedsarbeid vil bli en sentral faktor for videre utvikling av sjømatnæringen. Da er det flott å ha en statsminister med på laget, sier fiskeri og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i en kommentar.

- Bildet av en norsk statsminister som serverer sushi til japanske skolebarn har gikk sin seiergang i japanske medier under vårt besøk i november. Jeg forventer ikke at Refnes leser japanske aviser. Derimot er jeg litt overrasket over at han ikke fikk med seg at statsministeren trakk fram nettopp marin forskning da han i forrige uke snakket om framtidig forskningssatsing, sier hun videre.

Refsnes var i saken imidlertid positiv overfor og hadde forventninger til den kommende Sjømatmeldingen.

- Visjonen om Norge som verdens fremste sjømatnasjon krever en klar vilje og besluttsomhet på tvers av ulike politikkområder og fra private aktører innenfor marin sektor, sa han

- At han har forventninger til sjømatmeldingen er jeg glad for. Visjonen om Norge som verdens fremste sjømatnasjon krever en klar vilje og besluttsomhet på tvers av ulike politikkområder og fra private aktører innenfor marin sektor, sier Berg-Hansen.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kaller i sitt tilsvar Jens Stoltenberg for en
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kaller i sitt tilsvar Jens Stoltenberg for en "statsminister for sjømat". Her fra et sushiarrangement for barn i Tokyo under statsministerens offisielle besøk i Japan i november 2012. Foto: Daniel Sannum Lauten/Norges sjømatråd.

 

Annonse