Alf Helge Aarskog melder om

Beste noen gang i Norge

Andrekvartalet til Marine Harvest var det beste noen sinne for aktivitetene i Norge og Chile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest har 888 millioner EURO (884 millioner EURO) i driftsinntekter i andre kvartal 2018.

Selskapet oppnådde et operasjonelt driftsresultat på 175 millioner EURO, sammenlignet med 198 millioner EURO i samme kvartal i fjor.

Totalt slaktevolum i kvartalet var 78 346 tonn (78 612 tonn). Slaktevolumet for året under ett er redusert fra 400 000 tonn til 380 000 tonn, inkludert Northern Harvest, på grunn av økte biologisk utfordringer i Norge, Skottland og Canada.

Marine Harvest Norway oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på 2,56 EURO (2,50) i andre kvartal, mens Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på henholdsvis 2,38 og 0,98 EURO (3,10 og 2,34 EURO). Marine Harvest Chile oppnådde et operasjonelt driftsresultat per kg på 1,86 EURO i kvartalet (1,46 EURO).  

Marine Harvest Fish Feed fikk et operasjonelt driftsresultat på 0,7 millioner EURO (1,8 millioner EURO). Consumer Products rapporterte et operasjonelt driftsresultat på 13,1 millioner EURO (19 millioner EURO).

Styret har besluttet et kvartalsutbytte på 2,60 kroner per aksje som følge av godt resultat, gode markedsutsikter og en solid finansiell posisjon.

- Den globale etterspørselen etter laks har vært svært god så langt i år. Dette har ført til høye laksepriser i alle markeder i andre kvartal. Resultatet er også positivt påvirket av at oppdrettsenhetene i Norge og Chile har hatt sine beste andrekvartal noen sinne, sier konsernsjef, Alf-Helge Aarskog.

Etter godkjenning av oppkjøpet av Northern Harvest av canadiske konkurransemyndigheter i juni, gjennomførte Marine Harvest transaksjonen i juli. Marine Harvest har gjennom dette oppkjøpet utvidet sitt globale fotavtrykk til også å omfatte østkysten av Canada. Northern Harvest vil bli konsolidert fra tredje kvartal.

- Dette er en viktig investering for Marine Harvest, som viser at vi ønsker å bidra til vekst i den canadiske næringen. Dette er et nytt område for oss og vi mener at gjennom tett samarbeid med myndigheter, lokalsamfunn og andre næringsaktører er utsiktene for oppdrett av laks på østkysten av Canada svært gode, sier Aarskog.