Carlos Diaz, er CEO BioMar Group. Foto Biomar.

Biomar Group styrket inntjeningen i 2016

Biomar Group har ifølge dem selv levert økonomiske resultater over forventningene. EBIT-en endte på nær 700 millioner norske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I 2016 leverte selskapet et betydelig forbedret EBIT-resultat sammenlignet med 2015. Det gikk fra ca 560 millioner norske kroner (447 mill DKK) til ca 700 millioner (581 mill DDK).

Inntektene gikk imidlertid noe ned fra ca 11,2 mrd norske kroner (8974 mill DDK) til ca 11,1 8867 (mill DDK). Volumene økte beskjedent i perioden.

- Vi er svært glade for å levere de beste resultatene noensinne i BioMar Gruppen og at vi har sterke tall flere år på rad. Dette til tross for at vi har hatt problemer og manglet volum i enkelte viktige markeder, spesielt i Chile, på grunn av algeoppblomstring og streiker, forklarer Carlos Diaz, CEO BioMar Group i en pressemelding.

Han sier videre de er optimistiske for fremtiden, selv om han innrømmer de vil stå overfor svært konkurranseutsatte markeder.

- Vi har i 2016 plantet ulike frø for å sikre vår fremtidige vekst og lønnsomhet. Først av alt åpnet vi vår fabrikk i Tyrkia, og er dermed er direkte til stede i den nest største markedet i Europa. Dernest startet vi i Kina byggingen av en ny fabrikk i Wuxi og kjøpte en annen i Haiwei i det sørlige Kina. For det tredje er vi i rute med byggingen av en ny produksjonslinje på Karmøy, som samt ytterligere investeringer i logistikk, inkludert vår nye gassdrevne skip for å øke fleksibiliteten – noe som bringer norsk kapasitet opp til 600 000 tonn.