Oversiktsbilde av fabrikken til Biomar på Husøy i Karmøy kommune. Foto: Biomar

Biomar utvider fabrikk - investerer 450 millioner

Biomar utvider for tiden sin fabrikk på Husøy i Karmøy kommune med en helt ny produksjonslinje. Denne skal produsere 340 000 tonn fiskefôr i året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tore Gunnar Wikdal. Foto: Biomar.

Fôrprodusenten Biomar investerer stort for å øke produksjonskapasiteten på fabrikken deres på Husøy.

Samtidig forventer de å ansette 12 nye medarbeidere når produksjonen kjøres i gang neste år, melder hnytt.no.

- Investeringen gir økt kapasitet

Biomar Karmøy øker kapasiteten med omlag 140 000 tonn per år ved å installere en ny tipp topp moderne produksjonslinje, ifølge Tore Gunnar Wikdal, driftsdirektør (COO) i Biomar Norge.

- Samtidig oppgraderer vi infrastruktursystem på området for å matche den nye kapasiteten og gi øket fleksibilitet. Vi oppgradere også luftrensesystemet for fabrikken, opplyser han. 

Linje 3 prosess bygning er kommet godt på vei hos Biomar sin fôrfabrikk på Husøy på Karmøy. Foto: Biomar

Den totale investeringene vil være i overkant av 450 millioner norske kroner.

- Investeringen gir oss økt produksjonskapasitet, mer effektiv drift og større fleksibilitet i forhold til råvarehåndtering. Anvendt teknologi styrker vår evne til å utvikle nye og bedre produkter, sier Wikdal til kyst.no

Årskapasiteten på fabrikken blir cirka 340 000 tonn.

- Søke oss videre

Hovudfokuset til fabrikken sier Wikdal, blir å levere produkter til kundene deres, punktlig og med mål om å ha markedets beste kvalitet.

- Dette betyr at vi hele tiden søker å utvikle oss videre inne anvendt teknologi, kompetanse i organisasjonen og gode logistikkløsninger, forklarer han videre. 

Selskapet vil sikre sin konkurransedyktighet gjennom å være innovative på nye løsninger i alle ledd av verdikjeden deres, samt å fokusere på kvalitet og effektivitet, ifølge Wikdal.