Biomar Chile ble hedret med første plass i luft-kategorieni for sitt prosjekt "Et bærekraftig havbruk, vår arv og forpliktelse til Chiloé Island". Bilde: Biomar.

Biomar vant miljøpris i Chile

Biomar i Chile kom på første plass i luft-kategorien for sitt prosjekt « Et bærekraftig havbruk, vår arv og forpliktelse til de Chiloenske øyer». - Vi er stolte over å bli anerkjent nasjonalt for prosjektet vårt, slik at vi kan levere en bedre livskvalitet for familier Castro, Dalcahue og Putemún, sa Eduardo Hagedorn som er administrerende direktør i Biomar Chile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Biomars gjennomføring av å forsyne deler av dere Chiloenske fôr anlegg med en biomasse enhet førte til at firmaet nylig vant en chilensk miljøpris.

Firmaet vant lufte-kategorien gjennom den chilenske National Environmental Prize, som deles ut årlig av de chilenske Foundation Recyclápolis sammen med avisen El Mercurio og Universidad Católica. Prisen deles ut til bedrifter eller institusjoner som er forpliktet til å beskytte miljøet og en bærekraftig utvikling.

I 2016 var det deltakere fra over 120 prosjekter fra Chile, prosjektet "Et bærekraftig havbruk, vår arv og forpliktelse til Chiloé Island" høstet annerkjennelse blant dommerne.

Prosjektet kuttet selskapets karbonutslipp med mer enn halvparten ved å erstatte en ovn som brukes til å generere damp i produksjonsanlegget for fôr i Castro. Selskapet gikk dermed fra fossilt brensel til bruk av ren og fornybar biomasse.

Seremonien ble avholdt start av oktober i Santiago, ved Central House of the Catholic University of Chile, og ble fulgt av miljøvernminister, Paul Badenier, og David Rockefeller Jr og Kristine Tompkins, som er kjente aktivister for bevaring av natur og miljø i Chile.

- I Biomar er vi dedikert til innovasjon i akvakultur og vårt engasjement er basert på en bærekraftig næring med minimal miljøpåvirkning. Vi er stolte over å bli anerkjent nasjonalt for prosjektet vårt, slik at vi kan levere en bedre livskvalitet for familier Castro, Dalcahue og Putemún, sa Eduardo Hagedorn, MD av Biomar Chile.